Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 00:20

  Κοιτώντας ψηλότερα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020 η Cenergy Holdings S.A (CENER) ναι μεν παρουσίασε μειωμένο κατά 5,2%  κύκλο εργασιών, φτάνοντας τα  908 εκατ. ευρώ, αλλά με σημαντική για τα δεδομένα της πανδημικής κρίσης αύξηση 13% στα EBITDA, κλείνοντας στα 101,8 εκατ. ευρώ από τα 90 εκατ. ευρώ που είχε το 2019, ενώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν στα 24,7 εκατ. ευρώ από 20,2 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά η μετοχή της CENER φαίνεται να έχει αποτυπώσει ένα πάτημα πάνω από το όριο των 2 ευρώ με απώτερο βραχυχρόνιο σκοπό την αποψίλωση του ακανθώδους εδάφους για την ανοδική προσέγγιση της περιοχής αντίστασης των 2,50 με 2,60 ευρώ. Από εκεί και πάνω η τιμή της μετοχής θα ανοίξει εκτενή διάλογο με το επίπεδο των 3 ευρώ. Από στατιστικής απόψεως έχει παρατηρηθεί στο γράφημα ότι όταν η μετοχή συμπληρώνει ένα δεύτερο ανοδικό candlestick, όπως αυτό που εξελίσσεται τώρα,  ακολουθεί κατά 62% και ένας τρίτος ανοδικός μήνας.  

  πιν

   

  Νέο έργο προϋπολογισμού 776,5 εκατ. ευρώ ανέλαβε η εταιρεία ΕΚΤΕΡ από την εταιρεία "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε."  μετά την προ ολίγων εβδομάδων  σύμβαση εκτέλεσης έργου 747 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει με την εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ". Η αρκετά δραστήρια ΕΚΤΕΡ αρχίζει ήδη και παρουσιάζει σημάδια  ανάτασης από τις αρχές του 2021. Εδώ διαγραμματικά το "πουλόβερ" στο υπό διαμόρφωση ανάποδο σχηματισμό Head and Shoulders συνεχίζει να πλέκεται με τη neckline να εντοπίζεται σχεδόν +20% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο των 0,90 ευρώ, στα 1,075 με 1,08 ευρώ. Το κύριο διαγραμματικό "στοίχημα" εδώ είναι ότι όταν ολοκληρωθεί ο εν λόγω σχηματισμός και πάει η τιμή και  τμήσει ανοδικά την περιοχή των 1,08 ευρώ τότε βάσει της τεχνικής θεωρίας η μετοχή θα τοποθετήσει στο κάδρο ως επόμενο ανοδικό στόχο το ύψος της κεφαλής δηλαδή τα 1,38 με 1,40 ευρώ.

  πιν

   

  Ο όμιλος της Μοτοδυναμικής (ΜΟΤΟ) είναι ο αποκλειστικός διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, της PORSCHE  και της SIXT  στην Ελλάδα. Παρουσίασε στο 9μηνο του 2020 κύκλο εργασιών 59,7 εκατ. ευρώ και EBITDA  6,1 εκατ. ευρώ με τις   πωλήσεις όμως   σε  προϊόντα Yamaha  και  αυτοκινήτων Porsche να παρουσιάζουν αύξηση 3,4% στα 49,4 εκατ. ευρώ. Φυσιολογικό "βαρίδι" λόγω και της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης ήταν η  δραστηριότητα  ενοικίασης  αυτοκινήτων  Sixt  όπου δέχτηκε  μεγάλη  πίεση  από  τη βύθιση του τουρισμού με τις πωλήσεις στο 9μηνο να πέφτουν κατά -56,6%  στα 10,3 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος  της Μοτοδυναμικής με μια κεφαλαιοποίηση 37,8 εκατ. ευρώ αναμένεται να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Διαγραμματικά τώρα αφού πρώτα η μετοχή "γέμισε" το πτωτικό χάσμα, που είχε προκληθεί στο ημερήσιο chart τιμών  πέρυσι τον  Μάρτη ανάμεσα στα 1,20 με 1,07 ευρώ παρουσιάζεται να έχει τη διάθεση να ακολουθήσει ανοδικά τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης "W” που οδηγεί προς την αντίσταση των 1,52 ευρώ. Βασικός όμως στόχος της μετοχής για το 2021 είναι να επανακτήσει το έδαφος, που τη χωρίζει από τα υψηλά του 2020,  των 1,79 ευρώ.

  πιν

   

  Μετά από πολύ καιρό στην συναλλακτική αφάνεια η εταιρεία Logismos Information Systems (ΛΟΓΟΣ) έχει πραγματοποιήσει στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις όγκο συναλλαγών 143 χιλιάδων τεμαχίων με την τιμή της μετοχής να έχει σημειώσει κέρδη +24,8%. Η εταιρεία  παράγει και εγκαθιστά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων ERP, συστήματα υποστήριξης λειτουργιών καζίνο και συστήματα υποστήριξης λειτουργιών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Επίσης η Logismos αναλαμβάνει τη διαχείριση και την υλοποίηση έργων σε όλο το φάσμα της πληροφορικής. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει ανέλθει στα 4,88 εκατ. ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής έχει περάσει αισίως πάνω από το 1 ευρώ. Διαγραμματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μακροπρόθεσμος Pitchfork σχηματισμός του 2015, όπου δείχνει να κατευθύνει τη τιμή της μετοχής πάνω από τη κεντρική βάση του. Μάλιστα τελευταία μετά και την ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 0,82 ευρώ τείνει να θέλει να δοκιμάσει τα άνω περιθώρια του εν λόγω  σχηματισμού που εξελίσσονται στα 1,23 ευρώ και στα 1,55 ευρώ.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ