Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Μαρ-2021 00:16

  "Ήλθον, είδον, ενίκησα"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Το διάγραμμα του ομίλου της Viohalco (ΒΙΟ) δε σηκώνει και πολλά τεχνικά μπλα - μπλα.

  "Ήλθον, είδον, ενίκησα". Ήλθον  μέσα στη ζώνη αντίστασης των 3,85 με 4 ευρώ, είδον στα μάτια την αντίσταση των 4 ευρώ και τη διέσπασε ανοίγοντας πλέον το ανοδικό βήμα για την περιοχή αντίστασης των 4,50 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους επενδυτές, καθώς εάν επιβεβαιώσει το πέρασμά της με αυξημένο όγκο συναλλαγών μπορεί να βάλει τα θεμέλια για την επιστροφή της πάνω στο θρόνο των 5 με 5,18 ευρώ προκαλώντας έτσι ένα ευχάριστο σοκ στην αγορά, που τόσο καιρό την είχε παραμελημένη κάτω από τη κεφαλαιοποίηση των 900 εκατ. ευρώ. Για σεμινάριο τεχνικής ανάλυσης και η παραδειγματική ανοδική διάσπαση της μεσοπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης "W” στα 3,50 ευρώ.

  πιν

   

  Η τριπλή ανοδική διαγραμματική διάσπαση της μετοχής της Alpha Bank (ΑΛΦΑ) τόσο του καθοδικού στροφέα πίεσης όσο και του Fibo απλού κινητού μέσου των 21 ημερών στην περιοχή των 0,80 ευρώ έδωσε τα κατάλληλα εχέγγυα για μια έντονη κίνηση προς την περιοχή αντίστασης των 0,94 με 0,95 ευρώ. Από εκεί και έπειτα μια πιθανή άλωση των 0,95 ευρώ, σε επίπεδο πάντα ημερήσιου κλεισίματος και με ισχυρό όγκο συναλλαγών, θα βάλει τις βάσεις για μια ανηφορική επίσκεψη για το πολύ καθοριστικό σημείο των 1,03 ευρώ. Στην περίπτωση που η μετοχή διαβεί την πόρτα των 1,03 με 1 ευρώ  θα πρέπει οι τεχνικοί ταλαντωτές να ενσκήψουν με προσοχή πάνω της καθώς εάν η τιμή της μετοχής καταφέρει να περάσει δίχως πισωγύρισμα θα δώσει σημαντικό χώρο ανάτασης στους "Ταύρους" προς το χάσμα που είχε δημιουργηθεί στις αρχές του περασμένου Μαρτίου στα 1,26 ευρώ ή κοινώς μιλάμε για μια κυματική ανοδική κίνηση που μπορεί να δώσει από τα τωρινά επίπεδα τιμών ένα +34%. Σε αυτό το ανοδικό σενάριο υπάρχουν τεχνικές δικλίδες εκτέλεσης με πιο σημαντική όπως προανέφερα το πέρασμα δίχως πισωγύρισμα από τα 1,03 ευρώ.

  πιν

   

  Η Profile (ΠΡΟΦ), που πλέον το 70% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από το εξωτερικό, δείχνει μετά και τη νέα της συνεργασία με τον ρωσικό επενδυτικό τραπεζικό οργανισμό ΑΤΟΝ για την ψηφιοποίηση των εργασιών του ότι εισέρχεται δυναμικά σε μια απέραντη χώρα τεραστίων αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Αυτό άλλωστε είναι και το ισχυρό πλεονέκτημα της Profile καθώς το πελατολόγιό της δεν σταματά στα στενά σύνορα της Ελλάδος αλλά επεκτείνεται όλο και περισσότερο, στοχεύοντας σε νέες παγκόσμιες συνεργασίες που θα της αυξήσουν σημαντικά τόσο τον κύκλο εργασιών της όσο και την κερδοφορία της. Μάλιστα σύμφωνα με τον CEO  κ. Ευάγγελο Αγγελίδη: " οι καινοτόμες πλατφόρμες, όπως το Axia, που προσφέρει ο όμιλος της Profile δίνουν μοναδική ευελιξία σε οργανισμούς που επιδιώκουν την ψηφιοποίηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Η ανταγωνιστικότητα, και η ευελιξία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στην ανάπτυξη των προϊόντων μας.". Συν τοις άλλοις ο όμιλος ετοιμάζεται για δύο σημαντικές εξαγορές οι οποίες θα προκαλέσουν ευρωπαϊκές "συνεργίες" που θα κάνουν ισχυρότατη διαφορά στην αναπτυξιακή πορεία της τόσο στο τρέχον έτος όσο και στην επόμενη διετία. Διαγραμματικά η μετοχή φαίνεται μετά το ράλι του περασμένου έτους να πραγματοποιεί ένα υγιή σταθεροποιητικό χώνεμα τιμών γύρω από το εύρος διακύμανσης των 5,20 με 4,80 ευρώ. Θετική είναι και η αποσυμπίεση της υπεραγορασμένης κατάστασης που υπήρχε στο τεχνικό ταλαντωτή Σχετικής Ισχύος (RSI), καθώς ανοίγει έτσι το δρόμο για νέες υψηλότερες τιμές άνω των 5,20 ευρώ.

  πιν

   

  Η μετοχή του ομίλου της Intracom (ΙΝΤΚΑ) έχει τμήσει ανοδικά μετά από τρία χρόνια "φαγούρας" τη μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης που έρχεται από τα 1,70 ευρώ τον Γενάρη του 2018. Αυτό από μόνο του μπορεί να λέει πολλά αλλά θα πρέπει και η τιμή της μετοχής να ολοκληρώσει αυτή τη κουραστική πλάγια συσσωρευτική κίνηση πέριξ του επιπέδου των 0,82 με 0,78 ευρώ και να πάει να επιτεθεί στην περιοχή της αντίστασης των 0,88 ευρώ.  Η επιβεβαιωμένη λύση του εν λόγω πλάγιου σχηματισμού θα βάλει φτερά στα πόδια της μετοχής ωθώντας τη πάνω στην πολύ σημαίνουσα περιοχή αντίστασης των 1,20 ευρώ. Σημαίνουσα γιατί εάν η τιμή της μετοχής περάσει πάνω από αυτήν θα ηχήσει και την απαρχή της αναπτυξιακής αναγέννησης του ομίλου.

  pin

   

   * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ