Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 00:05

  Έντονες ανοδικές ενδείξεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Τον Μάρτη του 2020 έχασε η μετοχή της Eurobank (ΕΥΡΩΒ) το επίπεδο των 0,62 ευρώ, τον Μάρτη του 2021 το ξαναπήρε πίσω. Χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να αναρρώσει και να επουλώσει διαγραμματικά ένα σημαντικό μέρος από τις χρηματιστηριακές επιπτώσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Σε μια περίοδο, όπου η τιμή της μετοχής είδε με την άκρη του ματιού και τα 0,2750 ευρώ. Τώρα με τη χθεσινή άκρως σημαντική διέλευση της μετοχής πάνω από τα 0,62 ευρώ η διαγραμματική εικόνα της Eurobank δείχνει να αλλάζει το "ανοιξιάτικο" τοπίο, ανοίγοντας πλέον τον ορίζοντα για το επόμενο retracement Fibonacci Arc των 61,8% στα 0,6840 με 0,70 ευρώ. Βέβαια τεχνικά ίσως  χρειαστεί και μια περαιτέρω επιβεβαίωση από τις επόμενες συνεδριάσεις για να μπορέσουμε να πούμε ότι η μετοχή δραπέτευσε πάνω από τα 0,62 ευρώ αν και ο όγκος συναλλαγών των κοντά 57 εκατ. τεμαχίων που έχει σημειωθεί στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στο βραχυχρόνιο πεδίο για μια  επιστροφή προς το εν λόγω σημείο. Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής λίγο πριν βουτήξει στο κενό της διαγραμματικής διάλυσης της στήριξης που παρείχε η γραμμή τάσης "F” βρισκόταν στα 0,8210 ευρώ.

  πιν

   

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιχειρηματικές κινήσεις που κάνει η  Inform Lykos (ΛΥΚ) στο ψηφιακό  cloud. Η εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού της κυπριακής Cloudfin την τοποθετεί σε θέση ισχύος για τις επόμενες επιθετικές κινήσεις που αναμένονται να γίνουν στο "γήπεδο"  της υψηλής τεχνολογίας και των δικτύων της πέμπτης γενιάς. Στον ίδιο χώρο δηλαδή που ετοιμάζονται πυρετωδώς γιγάντιες εταιρείες όπως οι: Microsoft, Google, Oracle και Amazon. Η πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών cloud είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς δίνει ένα προβάδισμα στη διεκδίκηση των ψηφιακών επενδυτικών κονδυλίων  ύψους 7 δισ. ευρώ που θα πέσουν στην επόμενη τριετία από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της οικονομίας. Θεμελιωδώς ο όμιλος εμφάνισε στο 9μηνο πωλήσεις 51,26 εκατ. ευρώ με μια μικρή μείωση της τάξεως του -5,1% σε σχέση με το 9μηνο του 2019 και αύξηση 6,3% στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA)  κλείνοντας στα 5,064 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα η κεφαλαιοποίηση του ομίλου μόλις και ξεπερνάει τα 27 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά η μετοχή διέπετε από τον ανοδικό στροφέα "S” του περασμένου Απριλίου σπρώχνοντας σταδιακά τη τιμή της μετοχής πάνω στην αντίσταση των 1,40 ευρώ. Ανοδική καταστρατήγηση του εν λόγω σημείου θα ανάψει το μεσοπρόθεσμο ανοδικό φως για την περιοχή των 1,70 με 1,80 ευρώ.

  πιν

   

  Οι Μύλοι Λούλη (ΛΟΥΛΗ) κατάφεραν μέσα στην πανδημία να καταγράψουν στο 9μηνο πωλήσεις 80,96 εκατ. ευρώ, παρασκευάζοντας 170 διαφορετικούς τύπους αλεύρων και σιμιγδαλιών και 850 διαφορετικές πρώτες ύλες για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Τα δε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7,58 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος μετά και τη συνεργασία που πέτυχε με τη πανίσχυρη Al Dahra έχει ανοίξει νέους αναπτυξιακούς δρόμους στον αραβικό κόσμο ενώ η επένδυσή της για την αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας που έχει η θυγατρική της στη Βουλγαρία την έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην αγορά των Βαλκανίων. Χαρακτηριστική της όλης αναπτυξιακής της πορείας είναι και η επιτυχία που γνώρισε στη Διεθνή Έκθεση Gulfood 2021 στο Ντουμπάι  με την παρουσίαση των προϊόντων και των καινοτομιών τους σε πλήθος επαγγελματιών επισκεπτών της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας. Τεχνικά η μετοχή βρίσκεται από το 2010 "καβάλα" πάνω στον μακροπρόθεσμο ανοδικό στροφέα "W” δηλώνοντας συνεχώς τη διάθεσή της να χτυπήσει υψηλότερα επίπεδα. Στην παρούσα φάση τη συλλαμβάνουμε να έχει πραγματοποιήσει ένα διορθωτικό pullback από τα 3,80 ευρώ προς τη στήριξη των 2,27 με 2,20 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα τιμών επειδή διέρχεται ο ανοδικός στροφέας και ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) κόβει βόλτες σε oversold επίπεδα, εάν αποτυπωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις  κάποιος σχηματισμός ανάσχεσης των όποιων ρευστοποιήσεων μπορεί να θέσει τις βάσεις για την απαρχή ενός νέου μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύματος  προς την περιοχή των 3 με 3,20 ευρώ.

  πιν

   

  Ο όμιλος ΔΡΟΜΕΑΣ (ΔΡΟΜΕ) διαπραγματεύεται στο ελληνικό χρηματιστήριο με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 14,6 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που έχει ίδια κεφάλαια 27,5 εκατ. ευρώ και στο 9μηνο του 2020 παρουσίασε 49,2% αύξηση στις πωλήσεις και αύξηση 23% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κλείνοντας στα 2,89 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του ομίλου εντοπίζεται στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις να έχει πραγματοποιήσει κάτι παραπάνω από 360 χιλ. τεμάχια με μέσο όρο τα 0,415 ευρώ. Διαγραμματικά ο ΔΡΟΜΕΑΣ μετά και το γρήγορο ανέβασμα προς τη γραμμή αντίστασης "A” στα 0,51 ευρώ έχει ολοκληρώσει ένα κύμα διόρθωσης πάνω στην ισχυρή στήριξη των 0,40 ευρώ. Η αλλαγή φρουράς, που εμφανίζεται στους αγοραστές είναι πολύ πιθανόν να δώσει μια νέα ανοδική πνοή στη τιμή της μετοχής ωθώντας τη εκ νέου προς το επίπεδο των 0,49 με 0,52 ευρώ. Η πιο σοβαρή πάντως αντίσταση που έρχεται από τον Ιούνιο του 2013 αποτυπώνεται στα 0,55 ευρώ. 

  πιν

   

   * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ