Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Φεβ-2021 00:05

  Παραπλανητική ηρεμία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Παρά την εμφανή αγρανάπαυση της αγοράς στις παρυφές της περιοχής των 800 με 790 μονάδων του Γενικού Δείκτη παρουσιάζονται στο οπτικό πεδίο της τεχνικής ανάλυσης ενδιαφέρουσες διαγραμματικές συνθήκες σε μια πλειάδα μετοχικών αξιών, που παρά το μικρομεσαίο μέγεθός τους είναι ικανές να επανεκκινήσουν την ανοδική "παραγωγή". 

  Η Cenergy Holdings (CENER) ή ο Στράτος Αποστολάκης στην Εθνική Επενδυτική 11άδα του 2021 χτυπάει ξανά, περνώντας μετά μεγάλης ευκολίας τη διαγραμματική σέντρα των 1,78 ευρώ. Ο πρώτος στόχος των 2 ευρώ που είχε τεθεί για το 2021 δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά μετά και τη χθεσινή ισχυρή ανοδική κίνηση της μετοχής στα 1,94 ευρώ υπό τον αξιόλογο όγκο συναλλαγών των 360 χιλ. τεμαχίων. Με την κεφαλαιοποίηση να έχει περάσει πλέον πάνω από τα 368 εκατ. ευρώ η κίνησή της αν μπολιαστεί κατάλληλα και με κάποιο καταλυτικό νέο μπορεί να σπρώξει την τιμή της CENER μέσα στο επίπεδο των 2,10 με 2,20 ευρώ. Όπως οι περισσότεροι αναλυτές διατείνονται η συσσωρευμένη "προίκα", που θα προκληθεί στην επόμενη 3ετία με τα τεράστια έργα που θα μπουν στην αναπτυξιακή ευθεία της χώρας δύσκολα θα τη γλιτώσει τελικά ο όμιλος της CENER από το έντονο φλερτ της γαλλικής Nexans. 

  πιν

   

  Ο Παπουτσάνης (ΠΑΠ) μετά την απαραίτητη διαγραμματική στάση προς ανεφοδιασμό νέων δυνάμεων δείχνει έτοιμος να ξαναδοκιμάσει την αντίσταση του επιπέδου των 2,44 με 2,50 ευρώ. Χαρακτηριστική ένδειξη της όλης προετοιμασίας είναι και η σχεδόν παραπλανητική ήρεμη πλάγια κίνηση με τον όγκο των όποιων ρευστοποιήσεων που πέφτει σε αυτά τα επίπεδα τιμών να εμφανίζεται ιδιαίτερα εξασθενημένος. Κοινώς μετά από μια κούρσα +173% από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου οι πωλητές παρά τα σημαντικά κέρδη που έχουν καταγράψει τελούν προς μερική εξαφάνιση αναμένοντας πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών. Διαγραμματικά το σημείο αντοχής των αγοραστών ορίζεται από τα 2,16 ευρώ ενώ το σημείο έναρξης της επόμενης ανοδικής κίνησης καθορίζεται από το πάτημα στα 2,38 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επόμενο επίπεδο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια πιθανή ανοδική επέλαση διάσπασης των 2,50 ευρώ είναι τα 3 ευρώ. Κίνηση η οποία θα μελετάτε έντονα μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων για το 2020 και τις επιχειρηματικές κινήσεις της διοίκησης για το 2021.

  πιν

   

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ημερήσιο διάγραμμα του Ιατρικού Αθηνών (ΙΑΤΡ) καθώς φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανοδική λύση του καθοδικού καναλιού "Q” του περασμένου Δεκεμβρίου. Εδώ θεωρητικά η ανοδική διάτρηση της άνω πλευράς του καναλιού στα 1,46 με 1,44 ευρώ εάν συνοδευτεί και με ισχυρό όγκο συναλλαγών μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια κίνηση όσο είναι το ύψος του καναλιού δηλαδή πάνω στα προηγούμενα υψηλά των 1,65 ευρώ. Παρόμοια θετική ένδειξη θα μας δώσει και ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) με το που θα αποδράσει πάνω από τις 60 μονάδες δείκτη. Το Ιατρικό έχει μετά και το χθεσινό κλείσιμο στα 1,445 ευρώ κεφαλαιοποίηση 125 εκατ. ευρώ.

  πιν

   

  Υπό στενή τεχνική παρακολούθηση βρίσκεται η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να αποτυπώσει στο εβδομαδιαίο chart τιμών έναν δεξιό ώμο στο πολύ ενδιαφέρον εν εξελίξει ανάποδο σχηματισμό Head and Shoulders. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εν λόγω σχηματισμού μπορεί να βάλει ισχυρό φραγμό στο μεσοπρόθεσμο καθοδικό momentum της μετοχής ανοίγοντας έτσι τον ανηφορικό δρόμο για μια επίσκεψη προς το κατώφλι της περιοχής ανάτασης των 1 με 1,075 ευρώ. Η σημαντική βελτίωση που παρουσίασε ο όμιλος στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου για το 2020 έδειξαν ότι η ΕΚΤΕΡ έχει τα φόντα να γυρίσει σελίδα μέσα στο 2021 με το Ταμείο Ανάκαμψης να βρίσκεται πλέον προ των πυλών του κατασκευαστικού κλάδου.

  πιν


   * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ