Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Φεβ-2021 00:05

  Δηλαδή, πουλάμε;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ε όχι πια, νισάφι!

  Δεν φτάνει που ξανακλειδωθήκαμε στα σπίτια μας λόγω της κόκκινης κάρτας που έφαγε στα πρώτα λεπτά του ανοίγματος του λιανεμπορίου η Αττική από τον βρετανικό κορονοϊό, δε φτάνει, που αμέσως μετά πλάκωσε η "Μήδεια" και μας ξεπάγιασε μετατρέποντας το έγχρωμο σε ασπρόμαυρο, πιάνοντας συνάμα για πολλοστή φορά την ηλεκτροδότηση με κατεβασμένα τα βρακιά, ήρθε και το μήνυμα από φίλη και γνωστή αστρολόγο ότι σήμερα στις 17 του μήνα, θα επέλθει το απόλυτο κακό "τετράγωνο" Κρόνου - Ουρανού (!)

  Δηλαδή, πουλάμε;

  Ως προς τη μυθολογία ο Κρόνος με τον πατέρα του Ουρανό ήταν θανάσιμοι εχθροί και "λέει" ότι ο σχηματισμός αυτού του τετραγώνου λειτουργεί σαν ισχυρή απειλή προκαλώντας ακαριαία και ξαφνικά αρνητικά γεγονότα, που μπορούν να φέρουν εντελώς τούμπα τα υπάρχον δεδομένα με οριστικές και καταλυτικές ρήξεις.

  Δηλαδή, πουλάμε;

  Τίποτα, καμία απάντηση.

  Άντε τώρα σε ένα τέτοιο ομιχλώδες αστρολογικό περιβάλλον να βγάλεις τεχνική ανάλυση. Τέλος πάντων με το αριστερό μάτι να έχει αποκτήσει ένα εκνευριστικό φοβικό τικ εναποθέτω στη σημερινή ανάλυση μετοχικές αξίες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τα ιδιαίτερα διαγραμματικά στοιχεία, που εμπεριέχουν.

  Ξεκινάω με τον όμιλο της Intracom (ΙΝΤΚΑ), όπου μέσω των θυγατρικών της Intrasoft και της Intracom Defense αναμένεται να διαπρέψει στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας δράττοντας ελληνικά αλλά και διεθνή έργα. Να θυμίσουμε ότι στο τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη ο όμιλος είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων 1,3 δισ. ευρώ ενώ τα EBITDA του 9μήνου του 2020 παρά την παραφωνία του κατασκευαστικού κλάδου έκλεισαν με λειτουργική κερδοφορία 9,6 εκατ. ευρώ από 20,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Διαγραμματικά η μετοχή έχει διασπάσει ανοδικά τον μακροπρόθεσμο καθοδικό στροφέα "W” του 2018, δίνοντας έντονο τεχνικό προβάδισμα για την απαρχή μιας ανοδικής κίνησης προς τα ισχυρά σημεία αντίστασης των 0,89 και των 1,20 ευρώ. Χαρακτηριστική ίσως της περαιτέρω ανοδικής δυναμικής είναι και η ενδεδειγμένη επιστροφή επιβεβαίωσης της τμήσης πάνω στο επίπεδο των 0,75 ευρώ με τον αξιόλογο όγκο συναλλαγών των 3,7 εκατ. τεμαχίων. Η κεφαλαιοποίηση της Intracom εντοπίζεται να κείτεται φανερά υποτιμημένη λίγο κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ.

  πιν

   

  Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας στον χώρο της πληροφορικής ΙΛΥΔΑ έχει να επιδείξει πολλά στην επόμενη τριετία μέσω των έργων που αναμένεται να τρέξουν από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη η αρχή φαίνεται να έχει γίνει από το 2020 με το 9μηνο να κλείνει με +38% στον κύκλο εργασιών και +68% στα ΕΒΙΤ. Το δε 2021 έχει ξεκινήσει με ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της τάξεως των 5-6 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται στα 5,7 εκατ. ευρώ με το ιδιόκτητο κτίριό της στο Νέο Ψυχικό να πλησιάζει σε αξία τα 3 εκατ. ευρώ. Τεχνικά η μετοχή αποτυπώνεται να έχει διασπάσει ανοδικά το retracement καθοδικό κανάλι του περασμένου Ιανουαρίου, ανοίγοντας έτσι το έδαφος για μια εκ νέου κίνηση προς την αντίσταση στα 0,80 ευρώ. Η μέθοδος πάντως που αναπτύσσει η μετοχή στην ανοδική τάση θυμίζει σκαλοπάτια απόκτησης και συνέχειας, κάτι ανάλογο δηλαδή, που παρατηρείται διαγραμματικά στην Quest και στη Τενέργα. Έτσι πιθανή κατάκτηση των 0,80 ευρώ θα δώσει ως επόμενο στόχο το 1 ευρώ και μετά τα 1,25 ευρώ.

  πιν

   

  Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας έχει θέσει σε εγρήγορση τον όμιλο ΑΒΑΞ με τη μετοχή του μετά από ένα υγιές pullback να ξαναδοκιμάζει τις δυνάμεις της πάνω στην αντίσταση του επιπέδου των 0,64 με 0,65 ευρώ. Περιοχή, όπου προσπάθησε να κατακτήσει ανοδικά στα τέλη του 2020 δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως ο ανοδικός στροφέας "Z” δεν άφησε και πολλά περιθώρια διόρθωσης στην τιμή της μετοχής, καθώς συνεχίζει να την πιέζει ανοδικά προς τα 0,76 ευρώ.

  πιν

   

  Κλείνουμε με τους Ευρωσυμβούλους (ΕΣΥΜΒ), που ναι μεν βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στην επιτήρηση αλλά αναμένεται να δώσουν μέσα στο 2021 το θετικό στίγμα αλλαγής πορείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μέχρι τώρα το ανεκτέλεστο των υπόλοιπων έργων, καθώς είναι υψηλότερο σε σχέση με αυτό του 2020 και η αύξηση κατά περίπου 35% στο περσινό κύκλο εργασιών. Η κεφαλαιοποίηση των ΕΣΥΜΒ με το χθεσινό κλείσιμο στα 0,406 ευρώ προσεγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά η μετοχή μετά και την ανοδική διάσπαση του δυνάστη καθοδικού στροφέα "W” στα 0,25 ευρώ έχει δραπετεύσει και από τα 0.34 ευρώ ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη κατάκτηση του επιπέδου αντίστασης του 2018, στα 0,5460 ευρώ. 

  πιν

   

   * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ