Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 00:05

  Μπαίνει ο παίκτης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η διερευνητική προσπάθεια εντοπισμού ανοδικών σχηματισμών με έντονη θετική εξελικτική χροιά μας έχει οδηγήσει στα μονοπάτια κάμποσων μετοχικών τίτλων. Τα πιο χαρακτηριστικά, όμως, από αυτά αποκρυπτογραφούνται στα διαγράμματα των κάτωθι εταιρειών:

  Του ομίλου IDEAL (ΙΝΤΕΚ), όπου στο τέλος του εξαμήνου του 2020 βρέθηκε με καθαρό ταμείο 4 εκατ. ευρώ έχει ανηφορίσει στην κεφαλαιοποίηση των 22,7 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά η μετοχή μετά την ανοδική απασφάλιση του επταετούς μακροπρόθεσμου πλάγιου σχηματισμού στα 1,30 ευρώ έχει ανοίξει τον δρόμο για την κατάκτηση του επιπέδου των 3 ευρώ μιας που δίνεται και λογαριθμικά από το ύψος του τμημένου πλαγιοσταθεροποιητικού σχηματισμού διαρκείας. Συνήθως τέτοιοι σχηματισμοί τραβάνε τα μάτια "αρκετών" μιας που στατιστικά η εξέλιξη της κίνησης είναι ικανή να δώσει ισχυρές ανοδικές διαστάσεις, που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να απλωθούν έως και τα 4,20 ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όγκος συναλλαγών των τελευταίων μηνών, καθώς έχει καταγράψει αλματώδη αύξηση κάνοντας τους παμπαλέουρες του ταμπλό να διατείνονται ότι "μπαίνει ο παίκτης".

  πιν

   

  Της Ευρωπαϊκής Πίστης (ΕΥΠΙΚ), όπου αναμένεται λίαν συντόμως να έχει "παρέα" στον ασφαλιστικό κλάδο με την εισαγωγή της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α. στην Κύρια Αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου. Θεμελιωδώς η ΕΥΠΙΚ παρουσίασε στο 9μηνο του 2020 αύξηση της κερδοφορίας κατά 50,4%, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται σε 18,8 εκατ. ευρώ, έναντι 12,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ενώ συν τοις άλλοις εμφάνισε και περαιτέρω ισχυροποίηση κατά 1,8% των ιδίων κεφαλαίων της φτάνοντας τα 144,6 εκατ. ευρώ, έναντι 142,1 εκατ. ευρώ που είχε στα τέλη του 2019. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή μετά την ισχυρή ανοδική διαφυγή πάνω από τη μακροπρόθεσμη αντίσταση των 4,30 ευρώ δείχνει έτοιμη να έρθει σε αντιπαράθεση με το επίπεδο των 5 ευρώ, ανοίγοντας έτσι τη θέα για τα 5,30 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το υψηλό είχε επιτευχθεί στα 5,78 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2019. Σημαντική για την περαιτέρω πορεία της μετοχής είναι και η επιβεβαιωμένη ανοδική διάτρηση του "flag” πλάγιου σχηματισμού πέριξ του 4,50 ευρώ Η κεφαλαιοποίηση της ΕΥΠΙΚ βρίσκεται πλέον στα 136,6 εκατ. ευρώ ενώ από τις αρχές του νέου έτους έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 100 χιλιάδων τεμαχίων.

  πιν

   

  Της εταιρείας ΙΛΥΔΑ, που στο 9μηνο του 2020 είχε αύξηση κατά 38% στον κύκλο εργασιών κλείνοντας στα 2,688 εκατ. ευρώ από 1,949 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και εντυπωσιακή αύξηση κατά 68% στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT), καθώς ανήλθαν σε 358 χιλιάδων ευρώ, έναντι 213 χιλιάδων ευρώ του 2019. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει χτυπήσει τα 5,5 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να μπαίνει δυνατά το 2021 με την πραγματοποίηση των 280 χιλ. τεμ. Στο εβδομαδιαίο Heikin Ashi διάγραμμα της μετοχής εντοπίζουμε την τιμή της να αποτυπώνει ένα ιδιόμορφο πάτημα στα πέριξ των 0,65 με 0,60 ευρώ στοιχείο, που είναι πολύ πιθανό να τη φέρει προς το κατώφλι της αντίστασης των 0,80 ευρώ. Από εκεί και πάνω όμως η μετοχή θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το επόμενο σοβαρό σημείο αντίστασης έρχεται από το 2010 και βρίσκεται στα 1,25 ευρώ. Χορηγός στην ανοδική κίνηση είναι ο σχηματισμός με τις πολλαπλές δυναμικές σκιές αναχαίτισης των πωλητών που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και αποτυπώθηκε πάνω από τα 0,50 με 0,48 ευρώ.

  πιν

   

  Και τέλος του Παπουτσάνη (ΠΑΠ), όπου πρόσφατα εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αφορολόγητων αποθεματικών με έκδοση νέων μετοχών και διανομή τους στους υφιστάμενους μετόχους και εξάλειψη μέσω συμψηφισμού των ζημιών (αποτελεσμάτων) εις νέον. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία παρουσίασε στο 9μηνο του 2020 αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 38% στα 30,8 εκατ. ευρώ και έκρηξη στην κερδοφορία κατά 236% με τα κέρδη μετά από φόρους να φθάνουν στα 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Εδώ τεχνικά μέσω του Heikin Ashi chart συλλαμβάνουμε την τιμή της μετοχής να πραγματοποιεί στους τελευταίος μήνες του 2020 έναν ευκρινή "pennant” σχηματισμό, που βαίνει προς τη λύση του. Στατιστικά η διάσπαση του σχηματισμού ολοκληρώνεται προς την πλευρά της κύριας τάσης, δίνοντας το ύψος του τριγώνου. Επειδή η κύρια τάση είναι ανοδική αναμένουμε επιβεβαιωμένη διάσπαση της άνω πλευράς στα 2,52 ευρώ, στοιχείο που θα θέσει ως επόμενο στόχο την περιοχή των 3 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση του ΠΑΠ έχει μόλις περάσει πάνω από τα 61 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών στο νέο χρόνο να ξεπερνάει τα 85 χιλιάδες τεμάχια.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ