23:24 11/09
Ισχυρή άνοδος στην Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά και οι τρεις δείκτες, περιμένοντας τη μείωση επιτοκίων από την Fed
Άλμα άνω των 600 μονάδων για τον Dow Jones. Στο 4% έπεσαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων.
Τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις του ελληνικού τραπεζικού κλάδου το 2010 υποβαθμίζει η Eurobank EFG Securities, ενσωματώνοντας το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης αλλά και τις αυξημένες προβλέψεις εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της αξίας των παγίων και της οριακής αύξησης στους όγκους. Εκτιμά ωστόσο πως η πολιτική της ΕΚΤ, ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων και η ανατιμολόγηση παγίων θα προσφέρουν στήριξη στα προ προβλέψεων κέρδη των τραπεζών.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου κατά 33% για το 2010 και κατά επιπλέον 36% για το 2011.
«Αναμένουμε πλέον ότι η τραπεζική κερδοφορία θα υποχωρήσει σε ποσοστό 7,2% σε σύγκριση με το ήδη πιεσμένο περυσινό έτος», σημειώνει.
Παράλληλα, αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε «buy” χάρη στα σημαντικά περιθώρια ανόδου, ενώ υποβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς σε «hold», κάνοντας λόγο για περιορισμένα περιθώρια ανόδου παρά τη φθηνή αποτίμηση. Στο μεταξύ, διατηρεί σύσταση «buy” για τις μετοχές των Alpha Bank και Τράπεζας Κύπρου.