Τη σύσταση overweight επιβεβαιώνει για την μετοχή της Jumbo η Beta Securities σε έκθεση της μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων για το εννεάμηνο της εταιρείας, ενώ δίνει νέα τιμή-στόχο στα 8,70 ευρώ από 11,14 ευρώ προηγουμένως.
Η Beta Sec αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις το 2009-2010 κατά 6,7% στα 485 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας "το προκλητικό επιχειρηματικό περιβάλλον". Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν σε 97 εκατ. ευρώ από 106 εκατ. ευρώ προηγουμένως. Σημειώνεται ότι οι νέες εκτιμήσεις αντανακλούν το πρόσφατο guidance της εταιρείας.
Η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει επίσης τις εκτιμήσεις της για το 2010-2011. Ειδικότερα, οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν σε 510 εκατ. ευρώ από 602 εκατ. ευρώ προηγουμένως. Τα κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 92 εκατ. ευρώ από 119 εκατ. ευρώ προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία στο guidance για το 2010-2011 κάνει λόγο για πωλήσεις κοντά στα 500 εκατ. ευρώ και κέρδη στα 83 εκατ. ευρώ.