Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2010 11:59

  Εθνική Τράπεζα: Στα 19,40 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από την Euroxx

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 19,40 ευρώ, από τα 21,30 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx σε έκθεσή της με ημερομηνία 1η Απριλίου όπου διατηρεί τη σύσταση “overweight”. 
  H χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το 2009 υπενθυμίζει ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 923 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς ύψους 47,7 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 40,3% σε ετήσια βάση και χαμηλότερα κατά 9% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της, κυρίως λόγω των υψηλότερων προβλέψεων. Για το δ’ τρίμηνο σημειώνει πως η Εθνική Τράπεζα εμφάνισε ζημιές 87 εκατ. ευρώ.

  Σε γενικές γραμμές η Euroxx χαρακτηρίζει «μικτά» τα μεγέθη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες ήταν «ισχυρά» σε τριμηνιαία βάση, αλλά και με «ισχυρές» χορηγήσεις και καταθέσεις οι οποίες αντισταθμίστηκαν όμως από της σημαντικά αυξημένες προβλέψεις.

  Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Εθνικής Τράπεζας της περιόδου 2010-2012, αντανακλώντας κυρίως τις υψηλότερες απομειώσεις οι οποίες και αντισταθμίζουν τις θετικές επιδράσεις από τα καλύτερα των αναμενόμενων (προηγουμένως) καθαρών εσόδων από τόκους λόγω της υψηλότερης εκτιμώμενης ανάπτυξης των χορηγήσεων. 

  Σε γενικές γραμμές εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν κατά 8,%, 2,8% και 3,6% (για τα έτη 2010, 2011 και 2012 αντίστοιχα) σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

  Η Euroxx τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι παραμένει “equalweight” για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η Εθνική Τράπεζα παραμένει top pick της καθώς εκτιμά ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα διατηρούνται άθικτα. 

  Επιπλέον, σημειώνει ότι η Finansbank παραμένει από τα «δυνατά» σημεία της Εθνικής Τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ