Πτώση εσόδων αλλά και κέρδη έναντι ζημιών πέρυσι προβλέπει η Proton Bank ότι θα εμφανίσει στο γ΄ τρίμηνο του έτους ο όμιλος της Frigoglass.
Όπως αναφέρει προβλέπει εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν σε «αδύναμα» επίπεδα, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στη ζήτηση. Από την άλλη εκτιμά πως η λειτουργική κερδοφορία θα παρουσιάσει βελτίωση σε ετήσια βάση στον απόηχο των βελτιωμένων κινήσεων για έλεγχο του κόστους.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 18,6% και να διαμορφωθούν στα 69,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 85,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων η Proton Bank εκτιμά ότι ο όμιλος της Frigoglass θα εμφανίσει κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.
Σημειώνεται ότι η Proton Bank έχει θέσει την τιμή-στόχο των 7,90 ευρώ για τη μετοχή της Frigoglass με σύσταση «neutral».
Η Frigoglass έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη στις 11 Νοεμβρίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.