23:09 05/09
Πτώση στη Wall μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
Στην εβδομάδα, ο S&P 500 κέρδισε 0,33%, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,14% και ο Dow υποχώρησε 0,32%.
Ως αγοραστική ευκαιρία χαρακτηρίζει η UBS την πρόσφατη «αδυναμία» των αγορών, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 23 Μαΐου. Ειδικότερα, ο ξένος οίκος επισημαίνει πως εκλαμβάνει την πρόσφατη «αδυναμία» των αγορών περισσότερο ως μια διόρθωση παρά ως το τέλος της ανόδου. «Συγκρίνοντας την πτώση των τελευταίων 10 ημερών με τις ισχυρές επιδόσεις του χρόνου που πέρασε, καταλήγουμε πως τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά, ενώ την ίδια στιγμή και η αποτίμηση υποστηρίζει ένα rebound”, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης του οίκου.
Τονίζει δε πως εντοπίζει πέντε διαφορετικούς λόγους για τους οποίους και παραμείνει θετικός: την αποτίμηση, την οικονομική ανάπτυξη, το momentum της κερδοφορίας, τους «υγιείς» ισολογισμούς, αλλά και τις συνεχιζόμενες κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων. «Με την αγορά να διαπραγματεύεται 13,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2006 και με 13% discount σε σχέση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο εκλαμβάνουμε την αποτίμηση ως ελκυστική» αναφέρει η UBS.
Παράλληλα, σημειώνει ότι οι παγκόσμιες αγορές εισήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο σε «αναταράξεις». Ειδικότερα, το Eurofirst κατέγραψε κάμψη 9,61% από τα υψηλά του (9 Μαΐου), ενώ ο FTSE 100 έχει απωλέσει 9,39% από τα υψηλά του (επίσης 9 Μαΐου). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τους τελευταίους 12 μήνες, όλες οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν ενισχυθεί σημαντικά, τονίζοντας ωστόσο πως η πρόσφατη διόρθωση κατάφερε να εξαλείψει τα κέρδη που συσσωρεύτηκαν από τις αρχές του έτους.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η UBS εκτιμά πως η πρόσφατη κάμψη έχει δημιουργήσει ένα "καλό σημείο εισόδου" για τους επενδυτές που επιθυμούν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένους τίτλους. Ο οίκος παραθέτει τους τίτλους για τους οποίους έχει έρθει η ώρα της «αγοράς».