Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 07-Σεπ-2009 12:52

    Γρ. Σαράντης: Στα 4,40 ευρώ η τιμή-στόχος από την Piraeus Sec

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την τιμή-στόχο των 4,40 ευρώ, από τα 4 ευρώ προηγουμένως, θέτει η Piraeus Securities για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου όπου διατηρεί τη σύσταση «neutral».

     
    Αναφερόμενη στα μεγέθη β’ τριμήνου του ομίλου η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,85 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 30% σε ετήσια βάση, ή κατά 21% χαμηλότερα αναπροσαρμόζοντας για τα κεφαλαιουχικά κέρδη της περυσινής χρονιάς. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε πτώση 14% στα 60 εκατ. ευρώ (καλύτερα της κατά 17% υποχώρησης του α’ τριμήνου), με τα ΕΒΙΤ να υποχωρούν κατά 28% στα 8,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η αγορά της Ελλάδας εμφάνισε σχετική βελτίωση συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

    Σύμφωνα με την Piraeus Securities η Σαράντης διαπραγματεύεται 11,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2009, ή με 23% discount σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο 4 ετών (14,4). Σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις βρίσκεται σε discount 17%.
     
    Ωστόσο, εκτιμά πως την ίδια ώρα η ορατότητα για την κερδοφορία είναι σχετικά περιορισμένη, οι δραστηριότητες στο εξωτερικό δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, ενώ οι μοχλοί ανάπτυξης – κλειδιά, όπως είναι οι αμερικάνικες εξαγωγές και οι επιδόσεις σε νέες αγορές δεν έχουν εκδηλωθεί.
     
    Περιθώρια ανοδικής απόκλισης θα μπορούσαν να προκύψουν από ένα ισχυρότερο του αναμενόμενου τέταρτο τρίμηνο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζει ότι το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς ήταν «αδύναμο» και ως εκ τούτου προσφέρεται για «ευνοϊκή» σύγκριση.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ