Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Σεπ-2009 17:20

  Ανεβάζει τον πήχη για την Τρ. Κύπρου η Euroxx

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στα 5,10 ευρώ, από τα 3,90 ευρώ πριν, ανεβάζει η Euroxx την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ενώ την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τη σύσταση σε «equalweight» από «underweight». 

  Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του έτους καθαρά κέρδη στα 147,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 39,4% σε ετήσια βάση, υψηλότερα κατά 9% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της και τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς λόγω του σημαντικά χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης. Επισημαίνει ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου εμφάνισαν βελτίωση 34% σε τριμηνιαία βάση, διαμορφούμενα στα 84,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, συμπληρώνει πως η διοίκηση της Τράπεζας διατήρησε το στόχο της για καθαρά κέρδη 300-400 εκατ. ευρώ στο έτος. 

  Η Euroxx σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Κύπρου αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της για τα λειτουργικά έσοδα, τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος ρίσκου, ενώ παράλληλα μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των χορηγήσεων. Σε γενικές γραμμές οι νέες της εκτιμήσεις είναι κατά 13,6% υψηλότερα για τα κέρδη του 2009, κατά 14,2% υψηλότερα για τα κέρδη του 2010, σε σχέση με τις προηγούμενες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ