«Αδύναμο» εκτιμά η Euroxx ότι θα είναι το β’ τρίμηνο του έτους για τη ΣΙΔΕΝΟΡ λόγω των μειωμένων όγκων και των χαμηλότερων τιμών, ενώ οι δραστηριότητες στον τομέα των μετάλλων προβλέπει ότι θα ακολουθήσουν «μια αργή διαδρομή προς την ανάκαμψη».
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει πως ο όγκος των πωλήσεων θα υποχωρήσει στο β’ τρίμηνο του έτους κατά 24,9%, με τον κύκλο εργασιών να εμφανίζεται μειωμένος κατά 46,9% στα 250,4 εκατ. ευρώ. Για τα EBITDA προβλέπει πτώση 76% στα 26,9 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 10,7% από 23,7% στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη προβλέπει ότι θα σημειώσουν πτώση 88,8% διαμορφούμενα στα 5,9 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο 6μήνου η Euroxx προβλέπει ότι ο όγκος των πωλήσεων της ΣΙΔΕΝΟΡ θα υποχωρήσει κατά 25,7%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 36 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 78,2% σε ετήσια βάση, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 6,7% (χαμηλότερα κατά 12,5 μονάδες βάσης). Σε επίπεδο εξαμήνου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο όμιλος αναμένεται να εμφανίσει ζημιές 5,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 77,8 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2008.
Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει θέσει την τιμή-στόχο των 5,20 ευρώ και τη σύσταση "equalweight" για τη μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ.
Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 29 Αυγούστου.