Διατηρεί την τιμή-στόχο των 5,6 ευρώ και τη σύσταση «neutral» για τη μετοχή της Intralot η Proton Bank, ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Αυγούστου.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της Intralot θα υποχωρήσει στο β’ τρίμηνο του έτους στα 286 εκατ. ευρώ (χαμηλότερα κατά 1,7% σε ετήσια βάση) καθώς η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην Ιταλία αναμένεται να αντισταθμίσει την επιβράδυνση σε ορισμένες αγορές – κλειδιά, όπως είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Proton Bank επισημαίνει πάντως ότι το β’ τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους λόγω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πέρυσι, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά της Τουρκίας έχει έρθει αντιμέτωπη με τη μείωση του ποσοστού της προμήθειας με βάση το νέο συμβόλαιο.
Επιπλέον, σημειώνει ότι οι πιέσεις στα περιθώρια αναμένεται να συνεχιστούν στο β’ τρίμηνο του έτους. Ως εκ τούτου, προβλέπει ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 39,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 27,6% σε ετήσια βάση, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται κατά 4,9 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 13,7%.
Για τα καθαρά κέρδη προβλέπει πως θα διαμορφωθούν στα 18,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25,1% σε ετήσια βάση, υποδηλώνοντας στο εξάμηνο κέρδη ύψους 40,3 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 33,1%).
Η Proton Bank σημειώνει ότι από την τελευταία της έκθεση η Intralot έχει συνάψει νέες συμβάσεις, ενώ συμπληρώνει πως ο όμιλος αναμένεται να ενδιαφερθεί για το διαγωνισμό για το Ξυστό στην Ελλάδα.
Τέλος, καταλήγει ότι παραμένει επικεντρωμένη στις επιδόσεις του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου συμβάσεων, αλλά και στη δημιουργία ταμειακών ροών του ομίλου.