Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει η Marfin Analysis για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, ενώ την ίδια στιγμή, με ξεχωριστή της έκθεση, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ.
Ειδικότερα, και όσον αφορά την ΕΧΑΕ η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 8,60 ευρώ, από τα 7,80 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση «hold». Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή αναπροσάρμοσε την αποτίμηση λαμβάνοντας υπόψη τους βελτιωμένους όγκους συναλλαγών, τα υψηλότερα έσοδα από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, και τις κινήσεις διακράτησης του κόστους. Επιπλέον, συμπληρώνει πως η υψηλότερη τιμή-στόχος οφείλεται στις αυξημένες εκτιμήσεις της από το 2009 και μετά. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως αύξησε τις προβλέψεις της όσον αφορά τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών από τα 180 εκατ. ευρώ, στα 190 εκατ. ευρώ για το 2009, που υπονοεί μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα 200 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο και στα 220 εκατ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο. Επιπρόσθετα, αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2009 στα 73,7 δισ. ευρώ, από τα 70,3 εκατ. ευρώ (+4,8%), αναβαθμίζοντας την εκτίμηση της για το 2010 κατά 3,9% (σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της) και για το 2011 κατά 4,5%. Σε ό,τι αφορά τα EBITDA θέτει τις εκτιμήσεις της κατά 16,8% υψηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες για το 2009 (στα 49 εκατ.ευρώ), ενώ για τα καθαρά κέρδη τις αύξησε κατά 15,3% στα 38,8 εκατ. ευρώ.
Για τη μετοχή του ΟΤΕ μειώνει την τιμή-στόχο στα 12,70 ευρώ, από τα 13,80 ευρώ προηγουμένως, παραμένοντας «accumulate» για τον τίτλο. Η Marfin Analysis σημειώνει ότι υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της με στόχο να αποτυπώσει, κυρίως, τα χαμηλότερα περιθώρια κερδοφορίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Ειδικότερα, εκτιμά πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 6,03 δισ. ευρώ (μειωμένα κατά 5,9% σε ετήσια βάση) στο 2009, όπως προκύπτει μετά τα "αδύναμα" αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του έτους. Για τα EBITDA στο σύνολο της χρήσης προβλέπει πως θα κινηθούν κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, στα 2,156 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 562 εκατ. ευρώ (1,15 ευρώ ανά μετοχή), μειωμένα κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι.