Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Αυγ-2009 10:46

  Εκ νέου κάλυψη για την Εθνική Τράπεζα από την Morgan Stanley

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα με σύσταση «οverweight» προχώρησε η Morgan Stanley.
  Στην έκθεσή του με ημερομηνία 13 Αυγούστου ο οίκος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ισχυρή κεφαλαιακή θέση, «άνετη» δομή χρηματοδότησης και υψηλότερη του μέσου όρου κερδοφορία.

  Επιπλέον, εκτιμά πως η Εθνική Τράπεζα προσφέρει καλύτερη αξία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα περισσότερο βραχυπρόθεσμο αναπτυξιακό story σε σχέση με πολλές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

  Παράλληλα, προβλέπει προοπτικές ανόδου στη μετοχή, υπό την προϋπόθεση ότι η Τράπεζα μπορεί να επενδύσει τα επιπλέον κεφάλαια σε αποδόσεις υψηλότερες από το κόστος κεφαλαίου.

  Ωστόσο, συμπληρώνει πως η τιμή-στόχος που έχει θέσει (20 ευρώ ανά μετοχή) υποδηλώνει περιορισμένο περιθώριο ανόδου. «Αναγνωρίζουμε τα αμυντικά πλεονεκτήματα της Τράπεζας, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι δύσκολο για την Εθνική να επιστρέψει στα επίπεδα κερδοφορίας που έχει ανακοινώσει στο  παρελθόν» αναφέρει ο οίκος.

  Επιπρόσθετα, συμπληρώνει ότι παρά το γεγονός ότι κατά την εκτίμησή της η Εθνική Τράπεζα διαθέτει επιπλέον κεφαλαία μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα κατευθυνθεί στη βελτίωση της ποιότητας της κεφαλαιακής βάσης. «Αυτό αφήνει περιθώρια για λίγη ευελιξία για ευκαιρίες στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, οι οποίες όμως είναι περιορισμένες από τις αβέβαιες μακροοικονομικές συνθήκες σε Τουρκία και ΝΑ Ευρώπη (αγορές οι οποίες συνεισφέρουν το περίπου 30% των κερδών και των δανείων του ομίλου)» σημειώνει η Morgan Stanley.

  Εξάλλου, βραχυπρόθεσμο καταλύτη, σύμφωνα με τον οίκο, θα αποτελέσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Εθνικής στις 28 Αυγούστου. Η Μorgan Stanley προβλέπει βελτίωση στα περιθώρια στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εκτιμά πως οι λειτουργικές επιδόσεις στην Τουρκία θα παραμείνουν ισχυρές. Αντίστοιχα, δεν προβλέπει αρνητικές εκπλήξεις όσον αφορά την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, αλλά σταθερότητα από το α’ τρίμηνο του έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων