Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2009 16:19

  Τράπεζα Κύπρου: Τιμή-στόχο 4,70 ευρώ θέτει η Marfin Analysis

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την τιμή-στόχο των 4,70 ευρώ από «under review» θέτει η Marfin Analysis για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου όπου διατηρεί τη σύσταση «hold».

  H χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα μεγέθη τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι «όπως ήταν αναμενόμενο ήταν αδύναμα» με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 63 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 45% σε τριμηνιαία βάση και κατά 51% σε ετήσια βάση), χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων κατά 3,7%, υψηλότερα όμως των προβλέψεων της Marfin Analysis κατά 3,7%.

  Μεταξύ άλλων συμπληρώνει πως η αγορά της Κύπρου συνεισέφερε το ποσό των 55 εκατ .ευρώ στα κέρδη, η αγορά της Ελλάδας 7 εκατ. ευρώ και οι λοιπές περιοχές ποσό 1 εκατ. ευρώ (με την Uniastrum να εμφανίζει ζημιές 6 εκατ. ευρώ). Εξάλλου, σημειώνει πως λόγω της εξαγοράς της ρωσικής Uniastrum τα μεγέθη του α’ φετινού τριμήνου και του αντίστοιχου περυσινού δεν είναι συγκρίσιμα.

  Η Marfin Analysis εκτιμά πως ορισμένοι καταλύτες – κλειδιά ενδέχεται να επηρεάσουν θετικά τις επιδόσεις της Τράπεζας Κύπρου, οδηγώντας την κατ’ επέκταση σε σημαντική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εξομάλυνση του ανταγωνισμού σε εγχώριο επίπεδο, στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με στόχο την ενδυνάμωση της ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, στο σταδιακό «ξεπάγωμα» της πιστωτικής αγοράς καθώς και στην ανατιμολόγηση στοιχείων ενεργητικού σε συνδυασμό με υψηλότερα spreads στις καταθέσεις.

  Τέλος, η Marfin Analysis αναφέρει πως αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 18% στα 290 εκατ. ευρώ, φτάνοντας κοντά στο κάτω εύρος των εκτιμήσεων της διοίκησης. Με βάση τις νέες της εκτιμήσεις τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,49 ευρώ (από τα 0,42 ευρώ) για το 2009 και στα 0,53 ευρώ (από 0,46 ευρώ) για το 2010.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων