08:13 07/09
Η "επόμενη ημέρα" για το ΧΑΑ μετά το ιστορικό δεκάμηνο ράλι
Το εξωτερικό περιβάλλον αυξάνει τους κινδύνους - Τα στηρίγματα.
Η Coca-Cola 3E θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, αύριο Τρίτη 16 Μαΐου.
Ειδικότερα, αύξηση 9% στον όγκο των πωλήσεων προβλέπει η Credit Suisse ότι θα εμφανίσει η Coca – Cola Τρία Έψιλον, ενώ για το ίδιο διάστημα αναμένει ενίσχυση της τάξης του 31,6% στα καθαρά κέρδη τα οποία και τοποθετεί στα 17, 3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 17,3 εκατ. ευρώ του
Η Credit Suisse επαναδιατυπώνει τη σύσταση “outperform” και την τιμή-στόχο των 29 ευρώ για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως.
Εξάλλου, η Deutsche Bank, σε σχετική της έκθεση, αναφέρει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ (ποσό το οποίο υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 14%) η οποία και αντανακλά τις «ελκυστικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές του ομίλου».
Προβλέπει δε πως ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσουν αύξηση 7,8% (στα 997,4 εκατ. ευρώ) με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 20,7% στα 17,7 εκατ. ευρώ, έναντι 14,6 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2005.
«Συντηρητικές» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley τις εκτιμήσεις της τις οποίες και αποδίδει στις πιέσεις που εκτιμά πως έχουν επέλθει στα μεγέθη της Coca – Cola 3E λόγω των αυξημένων τιμών των εμπορευμάτων.
Ο ξένος οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 24 ευρώ για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως.
Κάμψη 4% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, στα 12,62%, εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσει η Coca –Cola Τρία Έψιλον για το πρώτο τρίμηνο του 2006, με τον όγκο των πωλήσεων να ενισχύεται την ίδια στιγμή κατά 14,5%.
Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Μαΐου και τίτλο «Δεν προκύπτουν ούτε ανησυχίες ούτε ενθουσιασμός από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου» διατηρεί τη σύσταση “outperform” και την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της εταιρείας, ενώ επισημαίνει ότι παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης είναι «αδύναμο».