Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Μαϊ-2009 18:13

    Alpha Bank: Στα 8 ευρώ η νέα τιμή από Piraeus Sec, τι αναμένει για το Q1

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Στα 8 ευρώ (από τα 6,5 ευρώ πριν) αυξάνει η Piraeus Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Μαΐου όπου διατηρεί τη σύσταση «neutral» για τον τίτλο. 

    Η χρηματιστηριακή αναφερόμενη στα μεγέθη α’ τριμήνου της Τράπεζας εκτιμά πως θα είναι «αδύναμα» κυρίως λόγω της αρνητικής εξέλιξης όσον αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, αποτέλεσμα της περαιτέρω συμπίεσης των περιθωρίων στις καταθέσεις, αλλά και της «αδύναμης» παραγωγής στον τομέα των νέων δανείων. Ωστόσο, εκτιμά πως αναμένει μικρή βελτίωση στα επόμενα τρίμηνα, ως αποτέλεσμα της ανατιμολόγησης στις χορηγήσεις και τις καταθέσεις και της παραγωγής νέων χορηγήσεων. 

    Ειδικότερα, η Piraeus Securities προβλέπει ότι τα κέρδη προ προβλέψεων από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες θα διαμορφωθούν στα 233 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 25% σε ετήσια βάση, ωστόσο σε τριμηνιαία βάση εκτιμώνται αμετάβλητα καθώς η κατά περίπου 8% πτώση στα καθαρά έσοδα από τόκους δύναται να αντισταθμιστεί από την κατά 14% (σε τριμηνιαία βάση) πτώση στα κόστη, κυρίως λόγω εποχικότητας. Για τα καθαρά κέρδη αναμένει πτώση της τάξης 67% καθώς τα τοποθετεί στα 64 εκατ. ευρώ, λόγω αφενός της χαμηλότερης κερδοφορίας από τις βασικές δραστηριότητες και αφετέρου των υψηλότερων προβλέψεων.

    Η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank της περιόδου 2009 και 2010 κατά 16% και 18% αντίστοιχα. Όπως εξηγεί η αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές.

    Σημειώνεται πως η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο στις 26 Μαΐου, στις 17.20 ώρα Ελλάδος.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ