23:11 12/09
Wall: Νέα ιστορικά υψηλά για τον Nasdaq με ώθηση από τη Microsoft
Στην εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,6%, ο Dow ανέβηκε σχεδόν 1% και ο Nasdaq πρόσθεσε 2%.
Στα 201 εκατ. ευρώ τοποθετεί η Euroxx Sec τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο του 2009, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 15 Μαΐου. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Επιχείρηση θα εμφανίσει άνοδο 4,4% στο συνολικό τζίρο των τριών πρώτων μηνών του 2009 και συγκεκριμένα στα 1,472 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) προβλέπεται να αυξηθούν στα 443 εκατ. ευρώ από 205 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2008, λόγω των χαμηλών τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Εν γένει η χρηματιστηριακή περιμένει πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει “ισχυρά” μεγέθη στο α΄ τρίμηνο χάρη στις σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, εν μέσω της εκτιμώμενης κάμψης της ζήτησης 4,9%.
Η Euroxx Sec διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 16,10 ευρώ και τη σύσταση “equalweight”. Η Επιχείρηση έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 19 Μαΐου, πριν την έναρξη των συναλλαγών στο Χ.Α., ενώ την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με αναλυτές στις 17:00 ώρα Ελλάδος.