23:11 21/01
Ράλι στη Wall μετά τη συμφωνία-πλαίσιο για τη Γροιλανδία
Ο Dow κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 5 Ιανουαρίου, ο Nasdaq από τις 19 Δεκεμβρίου και ο S&P 500 από τις 24 Νοεμβρίου.
Αύξηση 13% προβλέπει η Piraeus Securities πως θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Fourlis στο α΄ τρίμηνο, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εισηγμένης στα 10 ευρώ από 9 ευρώ προηγουμένως. Η Piraeus Securities διατηρεί τη σύσταση “outperform” για τη μετοχή της Fourlis, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 14 Μαΐου.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εισηγμένης, η χρηματιστηριακή αναμένει πως η Fourlis θα καταγράψει καθαρή κερδοφορία της τάξης των 5 εκατ. ευρώ και ελαφρώς χαμηλότερο τζίρο (-4%) στα 154,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 13% στα 13,7 εκατ. ευρώ.
Η ενδεχόμενη μικτή εικόνα στα αποτελέσματα αποδίδεται στην κάμψη στα έσοδα από τις δραστηριότητες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και την θετική πορεία των EBITDA από τις δραστηριότητες στον κλάδο λιανικής οικιακού εξοπλισµού (ΙΚΕΑ). Η Piraeus Securities περιμένει ήπια απόδοση στις δραστηριότης της Ρουμανίας.
Η χρηματιστηριακή “βλέπει” ως το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την Fourlis τη ραγδαία επιδείνωση στην εγχώρια καταναλωτική δαπάνη, ενώ κρίσιμης σημασίας για τη μεσοπρόθεσμη απόδοση είναι η χρονική συγκυρία που θα αποφασισθεί για τη λειτουργία των νέων καταστημάτων των ΙΚΕΑ.
Τέλος, σημειώνεται πως η Fourlis θα ανακοινώσει τα μεγέθη για το α΄ τρίμηνο του 2009 στις 2, μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών.