12:25 31/12
Σταθερά τα πράσινα, επιθετικά τα μπλε: Οι τιμές ρεύματος της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο 2026
Επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ σταθερότητας για τη μαζική πελατειακή της βάση και επιθετικών προσφορών για την προσέλκυση νέων πελατών.
“Ισχυρά” αποτελέσματα αναμένεται να εμφανίσει η ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο χάρη στη σημαντική μείωση στα ενεργειακά κόστη, μετά από μακρά περίοδο ασθενών μεγεθών και παρά την “αδύναμη” ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, εκτιμά η Marfin Analysis σε σχετική έκθεση της με ημερομηνία 14 Μαΐου 2009.
Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τα συνολικά έσοδα της Επιχείρησης προβλέπεται να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 5% στα 1,48 δισ. ευρώ, μετά και την άνοδο στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον περασμένο Ιούλιο, αντισταθμίζοντας έτσι την εκτιμώμενη πτώση 3% στη ζήτηση. Επ΄ αυτού η Marfin Analysis σημειώνει πως η μείωση στη ζήτηση παρατηρήθηκε κυρίως στο βιομηχανικό κλάδο, όπου ούτως ή άλλως τα τιμολόγια είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες κατηγορίες πελατών της ΔΕΗ, γεγονός που υποδηλώνει μικρότερη επίδραση στα ενεργειακά έσοδα.
Το κόστος απασχόλησης αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά περίπου 8% στα 334 εκατ. ευρώ λόγω των αυξήσεων στους μισθούς και της αρνητικής σύγκρισης με το α΄ τρίμηνο του 2008, όπου υπήρχε θετική αντίδραση από τις απεργίες.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) α΄ τριμήνου αναμένεται να διπλασιασθούν στα 433 εκατ. ευρώ με τα κέρδη να εκτινάσσονται 517% στα 185,2 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Η Marfin Analysis δεν μεταβάλλει την τιμή-στόχο των 20 ευρώ και τη σύσταση “buy” για τη μετοχή της ΔΕΗ. Η Επιχείρηση θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα΄ τριμήνου της την Τρίτη 19 Μαΐου.