Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 08-Απρ-2009 10:26

    ΟΤΕ: Χαμηλότερη τιμή-στόχος στα 15 ευρώ από την Alpha Finance

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 15 ευρώ από τα 17,7 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Απριλίου, όπου διατηρεί τη σύσταση «outperform».

     
    Στην έκθεσή της με τίτλο «Οι ισχυρές ταμειακές ροές επιβεβαιώνουν το θετικό outlooκ» με ημερομηνία 6 Απριλίου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως καθώς η κρίση επηρεάζει σταδιακά την πραγματική οικονομία, η αγορά των τηλεπικοινωνιών παρά τα αμυντικά χαρακτηριστικά της θα έρθει αντιμέτωπη με κάποια επιβράδυνση.

    Όπως αναφέρει εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην κινητή τηλεφωνία το 2009 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της αλλά θα διατηρήσει καλά περιθώρια κερδοφορίας σε ενοποιημένο επίπεδο και θα εμφανίσει υψηλότερα καθαρά κέρδη. Για το 2009 εκτιμά πως τα έσοδα του Οργανισμού και τα EBITDA θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα: στα 6,46 δισ. ευρώ τα έσοδα (+0,8%) και στα 2,263 δισ. ευρώ τα EBITDA (-0,3%), με τα μη προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 650 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 8% σε ετήσια βάση. 

    Η Alpha Finance αναφέρει μεταξύ άλλων πως η αναδιάρθρωση συνεχίζεται. Εκτιμά πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 630 εργαζομένων θα ολοκληρωθεί φέτος, προσθέτοντας ότι θα κοστίσει περίπου 150 εκατ. ευρώ. 

    Συμπληρώνει ταυτόχρονα πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της RomTelecom το οποίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι αναμένεται να αποδώσει καρπούς από το 2009 και μετά (αναμένει ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA της τάξης του 17,3% το 2009).

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ