Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 08-Δεκ-2008 16:15

    Intralot: "Buy" από Marfin, μειώνει στα 4,80 την τιμή-στόχο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Σύσταση «buy» θέτει η Marfin Analysis για τη μετοχή της Intralot σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει την τιμή-στόχο στα 4,80 ευρώ, από τα 17,50 ευρώ προηγουμένως. 

    Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της και την αποτίμηση προκειμένου να συμπεριλάβει τα υψηλότερα ρίσκα από συναλλαγματικές διαφορές, της πιο «αδύναμες» επιδόσεις από τις ώριμες αγορές και τη χαμηλότερη κερδοφορία από τη σύμβαση στην Τουρκία από το 2009 και μετά. 

    Αναφερόμενη στα αποτελέσματα 9μήνου της Intralot η Marfin Analysis τα χαρακτηρίζει χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, σημειώνει πως ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 804,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 41,5%, αλλά χαμηλότερα κατά 0,9% των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 161,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,1% και κατά 11,9% χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς και με τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν πτώση 9,8% (χαμηλότερα των μέσων προβλέψεων κατά 7,8%) στα 77,1 εκατ. ευρώ. 

    Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ενίσχυση των εσόδων οφείλεται στην ικανοποιητική οργανική ανάπτυξη των υπαρχόντων συμβολαίων και στη συνεισφορά νέων δραστηριοτήτων. Από την άλλη, σημειώνει πως τα λειτουργικά περιθώρια υποχώρησαν λόγω των υψηλότερων εξόδων έναρξης δραστηριοτήτων αλλά και των χαμηλότερων περιθωρίων από την αγορά της Ιταλίας (απόρροια του εντεινόμενου ανταγωνισμού), την υποτίμηση των νομισμάτων των αναπτυσσόμενων αγορών και της υποτίμησης του δολαρίου έναντι του ευρώ. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ