Θετική παραμένει η UBS για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου.
«Η Ελλάδα είναι σε ισχυρότερη θέση σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) και η ανάπτυξη της κερδοφορίας αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 20% για τις περισσότερες τράπεζες. Προτιμούμε την Τράπεζα Πειραιώς (λόγω momentum, ανάπτυξης), την Eurobank (λόγω αξία, ανάπτυξης), την Εθνική (λόγω του δικτύου και της ρευστότητας). Ο κλάδος διαπραγματεύεται με 8% discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές (με PE 09E)» αναφέρει ο οίκος.
H UBS στην έκθεσή της επικεντρώνεται στο κόστος πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων αυξάνοντας τις προβλέψεις της για το σύνολο του κλάδου. Ειδικότερα, σημειώνει πως αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το κόστος πιστώσεων για το σύνολο του κλάδου. Επιπλέον, αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το κόστος κεφαλαίου κατά 50 μονάδες βάσης, στο σύνολο του κλάδου, ούτως ώστε να αποτυπώσει τη χαμηλότερη ορατότητα. Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης για το 2008 έχουν ικανοποιηθεί, ωστόσο η επόμενη διετία θα είναι γεμάτη προκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα «επιθετικά» επεκτατικά σχέδια.
Ο οίκος διαφοροποιεί τις τιμές-στόχους για τις μετοχές 6 τραπεζών. Ειδικότερα, θέτει νέα τιμή-στόχο τα 22 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, από τα 26 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση «buy». Για την Eurobank μειώνει την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ από τα 22 ευρώ προηγουμένως, παραμένοντας «buy», ενώ διατηρεί την ίδια σύσταση και για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας για την οποία θέτει νέα τιμή-στόχο στα 37 ευρώ, από τα 39 ευρώ πριν.
Για τη μετοχή της Alpha Bank «βλέπει» τα 17 ευρώ, από τα 21,90 ευρώ προηγουμένως με σύσταση «neutral», ενώ για τη μετοχή της Marfin Popular Bank θέτει την τιμή-στόχο στα 4,2 ευρώ, από τα 5,1 ευρώ πριν, επίσης με σύσταση «neutral».
Τέλος, για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,8 ευρώ, από τα 2 ευρώ πριν, με σύσταση «sell».