Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν στα 27,70 ευρώ, από τα 33,54 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η ΑΤΕ Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Αυγούστου, όπου διατηρεί τη σύσταση «overweight».
Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η μείωση της τιμής-στόχου κατά 17,6% οφείλεται στην αβεβαιότητα που υπάρχει όσον αφορά τις δραστηριότητες στην Αμερική, ενώ εκτιμά πως η υπάρχουσα κατάσταση θα συνεχίσει να επιδρά στις επιδόσεις του ομίλου και κατά τη διάρκεια του 2009.
Αναφερόμενη στα μεγέθη που ανακοίνωσε η Τιτάν για το α’ εξάμηνο του έτους, η χρηματιστηριακή τα χαρακτηρίζει «αδύναμα», σημειώνοντας πως αντανακλούν τη συνεχιζόμενη πτώση στις αγορές της Αμερικής (κυρίως της Φλόριδα). Όπως αναφέρει, οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και τα μεταφορικά επέδρασαν στα μεγέθη, ενώ αρνητικές ήταν οι επιδράσεις και από τις συναλλαγματικές διαφορές.
Η ΑΤΕ Securities υπενθυμίζει ότι ο κύκλος εργασιών της Τιτάν ενισχύθηκε στο εξάμηνο κατά 1%, στα 765,1 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται 191 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να υποχωρούν κατά 6,9%, στα 116 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,40 ευρώ, από τα 1,47 ευρώ πέρυσι.
Η χρηματιστηριακή αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις της για την περίοδο 2008-2010 προκειμένου να συμπεριλάβει τη συνεχιζόμενη πτώση στις ΗΠΑ, την αποτελμάτωση της εγχώριας ζήτησης, τη συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου, αλλά και τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών.
Συγκεκριμένα, μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2008 κατά 2% στα 1,51 δισ. ευρώ. Για τα EBITDA προβλέπει πως θα διαμορφωθούν στα 394,6 εκατ. ευρώ, κατά 10% χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της, ενώ για τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 207,8 εκατ. ευρώ, από 217,8 εκατ. ευρώ που προέβλεπε πριν.
Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της Τιτάν παραμένουν ισχυρές, καθώς ενισχύει σημαντικά την έκθεσή της σε «ελκυστικές» αγορές, όπως είναι η Αλβανία, η Αίγυπτος και η Τουρκία.