Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Αυγ-2008 15:42

    ΟΠΑΠ: Άνοδο 32% στα κέρδη εξαμήνου προβλέπει η HSBC

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Κέρδη αυξημένα κατά 32% εκτιμά η HSBC πως θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ στο α’ εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, σε σχετική του ανάλυση με ημερομηνία 19 Αυγούστου, ο οίκος αναφέρει πως τα μεγέθη του Οργανισμού στο εξεταζόμενο διάστημα θα ανέλθουν στα 375,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 285,3 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου της περασμένης χρονιάς. Για τα έσοδα εκτιμά πως θα παρουσιάσουν αύξηση 16%, διαμορφούμενα στα 2,75 δισ. ευρώ, από τα 2,37 δισ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2007. 

    Όσον αφορά το "Στοίχημα" αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 15% στα 1,15 δισ. ευρώ, με τα έσοδα του ΚΙΝΟ να ενισχύονται κατά 21% στα 1,36 δισ. ευρώ.

    Σε επίπεδο β΄ τριμήνου η HSBC προβλέπει πως ο ΟΠΑΠ θα εμφανίσει αύξηση 12% στις πωλήσεις στα 1,37 δισ. ευρώ, από τα 1,22 δισ. ευρώ πέρυσι, με τα EBITDA να κινούνται κατά 22% υψηλότερα στα 245,8 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 18% στα 167,1 εκατ. ευρώ.

    Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα στις 26 Αυγούστου. 

    Σημειώνεται ότι η HSBC έχει θέσει την τιμή-στόχο των 33 ευρώ και τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ