Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 28-Ιουλ-2008 12:55

    Coca-Cola 3E: Κάμψη 9,7% στα κέρδη β΄ τριμήνου αναμένει η Proton Bank

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    «Αδύναμο» β’ τρίμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης, του αυξημένου κόστους αλλά και των εκτάκτων προβλέπει η Proton Bank για την Coca-Cola 3E.
     
    Στην έκθεσή της με ημερομηνία 28 Ιουλίου, όπου διατηρεί την τιμή – στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση «neutral» η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο όγκος των πωλήσεων θα παρουσιάσει αύξηση 4,4% στο 592,9 εκατ. unit cases, επηρεασμένος αρνητικά από τη 12ημέρα απεργία των μεταφορέων κατά τη διάρκεια του Μαΐου στην Ελλάδα, τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αλλά και την επιδείνωση της καταναλωτικής δαπάνης σε ορισμένες αγορές. Για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών προβλέπει αύξηση 5,1% στα 1,9 δισ. ευρώ, καθώς αναμένει περιορισμένες τιμολογιακές αυξήσεις.
     
    Σε ό,τι αφορά τα EBITDA εκτιμά πως θα υποχωρήσουν κατά 3,8% στα 346,8 εκατ. ευρώ, επιβαρυμένα από τα υψηλότερα κόστη του ΡΕΤ και τα μεταφορικά. Σχετικά με τα κέρδη αναμένει κάμψη 9,7% καθώς εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στο β’ τρίμηνο στα 177,2 εκατ. ευρώ. 

    Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μετοχή της Coca-Cola 3E έχει υποχωρήσει κατά 47% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ενώ έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 19% από τη στιγμή που η διοίκηση του ομίλου υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της. Σύμφωνα με την Proton Bank o τίτλος διαπραγματεύεται 11,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, ενώ είναι σε discount 11,9% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.
     
    Η Coca-Cola 3E θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 31 Ιουλίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ