Επτά μετοχές από τη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η HSBC ως top pick για το β’ εξάμηνο του 2008, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 3 Ιουλίου.
Όπως σημειώνει ο οίκος παρά τα «αμυντικά» τους χαρακτηριστικά οι ελληνικές μετοχές υποχώρησαν κατά το α’ εξάμηνο του έτους, λόγω των εκροών από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Επίσης, σημειώνει πως αν και έχουν οριακά υπεραποδόσει της αγοράς, μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης έχουν επίσης καταγράψει σημαντικές απώλειες.
Σύμφωνα με την HSBC ελλείψει «εγχώριας» στήριξης οι διαθέσεις των ξένων θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν την τάση της αγοράς.
Οι μετοχές που ξεχωρίζει ο οίκος ως top pick «αξίας» είναι οι: ΕΧΑΕ (τιμή - στόχος στα 19 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (τιμή - στόχος στα 11,9 ευρώ) και ΑΒ Βασιλόπουλος (τιμή-στόχος στα 64 ευρώ).
Επίσης, και όσον αφορά τα «αναπτυξιακά» top pick ξεχωρίζει τις μετοχές των: Fourlis (τιμή-στόχος στα 32, ευρώ), Jumbo (τιμή-στόχος στα 29,5 ευρώ), Frigoglass (τιμή-στόχος στα 26,5 ευρώ) και Intralot (τιμή-στόχος στα 14,5 ευρώ).
Σημειώνεται ότι η HSBC έχει θέσει τη σύσταση "overweight" και για τους 7 προαναφερθέντες τίτλους.