Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 23-Μαϊ-2008 17:48

    ΚΑΕ: Αύξηση εσόδων, κάμψη κερδών αναμένει η HSBC

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Με αύξηση των εσόδων και με κάμψη των κερδών εκτιμά η HSBC  πως έχει κλείσει το α’ τρίμηνο του έτους για τα ΚΑΕ. Ωστόσο, ο οίκος επισημαίνει ότι τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. 

    Ειδικότερα, εκτιμά πως τα έσοδα του ομίλου θα ανέλθουν στα 112,1 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 111% σε σχέση με τα 53,1 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2007. Όπως εξηγεί ο οίκος μεγάλος μέρος της αύξησης οφείλεται στην ενοποίηση της Elmec που αναμένεται να συμβάλλει κατά 48% στα συνολικά έσοδα του ομίλου.

    Για τα EBITDA εκτιμά πως θα παρουσιάσουν αύξηση 55% καθώς τα τοποθετεί στα 14,4 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 32% στα 3,5 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

    Τα ΚΑΕ θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα στις 27 Μαΐου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Η HSBC έχει θέσει την θεωρητική τιμή-στόχο των 14,1 ευρώ για τη μετοχή των ΚΑΕ, με σύσταση «overweight». 
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ