Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 23-Μαϊ-2008 13:17

    Frigoglass: Στα 28 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Proton Bank

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στα 28 ευρώ, από τα 27 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Frigoglass η Proton Bank, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τη σύσταση «outperform» για τον τίτλο.

    Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου χαρακτηρίζει το α’ τρίμηνο του έτους «ιδιαίτερα καλό» για την Frigoglass η οποία –όπως σημειώνει– κατάφερε να συγκρατήσει την αύξηση στα κόστη, αλλά και να δημιουργήσει επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές μέσω της εξαγοράς στην Τουρκία. Επίσης, σημειώνει ότι κατά την άποψή της επεκτατικές κινήσεις στην Αμερική θα ενισχύσουν σημαντικά την «επενδυτική περίπτωση» της Frigoglass.

     
    Επίσης, σημειώνει πως αναπροσάρμοσε οριακά τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2008-2010, συμπεριλαμβάνοντας και την τουρκική SFA στο μοντέλο της, ενώ εξηγεί πως για λόγους απλοποίησης δεν έχει προϋπολογίσει συνέργιες. 

    Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει το α’ τρίμηνο του έτους «ιδιαίτερα καλό» για την Frigoglass η οποία –όπως σημειώνει– κατάφερε να συγκρατήσει την αύξηση στα κόστη, αλλά και να δημιουργήσει επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές μέσω της εξαγοράς στην Τουρκία. Επίσης, σημειώνει ότι κατά την άποψή της επεκτατικές κινήσεις στην Αμερική θα ενισχύσουν σημαντικά την «επενδυτική περίπτωση» της Frigoglass.
     
    Σχετικά με την τουρκική SFA εκτιμά ότι τα έσοδά της θα ανέλθουν στα 50 εκατ. ευρώ το 2008, για να φτάσουν στα 71,3 εκατ. ευρώ έως το 2010. Σχετικά με τα EBITDA προβλέπει πως θα αυξηθούν από τα 4,7 εκατ. ευρώ το 2008 στα 10,3 εκατ. ευρώ το 2010, με το αντίστοιχο περιθώριο να βελτιώνεται σε 14,55 από 9,5%.
     
    Η Proton Bank αναβαθμίζει πάντως τις εκτιμήσεις της για τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου στο 2008 κατά 8% καθώς εκτιμά ότι θα ανέλθουν στα 544,9 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA κατά 5,47% στα 107,4 εκατ. ευρώ. Αφήνει ωστόσο σχεδόν αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη (52,3 εκατ. ευρώ), συνυπολογίζοντας τις υψηλότερες απώλειες από τις συναλλαγματικές διαφορές, τα χρηματοοικονομικά έξοδα και το συντελεστή φορολόγησης.
     
    Για την εξαγορά της τουρκικής SFA η Proton Bank αναφέρει πως δεν αναμένεται να επιδράσει στα κέρδη ανά μετοχή της Frigoglass για το 2008, ωστόσο εκτιμά πως θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 και του 2010 κατά περίπου 2% και 5% αντίστοιχα.
     
     
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ