19:34 09/09
Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Εξαίρεση ο γερμανικός DAX
H ώθηση από τις συγχωνεύσεις αντισταθμίζει τις αναταραχές στη Γαλλία.
Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη εκτιμά η Piraeus Securities πως θα εμφανίσει η Motor Oil για την περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2008. Όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 15 Μαΐου και τίτλο "Ισχυρό ξεκίνημα στο έτος", η Piraeus Securities τοποθετεί τα καθαρά κέρδη στα 31,69 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει πως τα έσοδα θα σημειώσουν άνοδο 34% στα 1,08 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙTDA) της Motor Oil για το α΄ τρίμηνο θα ανέλθουν στα 66,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 19%. Παρά την εξασθένιση στο δολάριο, που έχει υποχωρήσει 14% στο έτος και κατά 9% στο τρίμηνο, τα περιθώρια διύλισης έχουν επωφεληθεί, μεταξύ άλλων, και από την "ισχυρή" ζήτηση για ντήζελ (middle distillates).
Η Piraeus Securities επισημαίνει πως παρά την συνεχιζόμενη διολίσθηση του δολαρίου και τις υψηλότερες τιμές στο αργό, εξακολουθεί να "βλέπει" διατηρήσιμα περιθώρια διύλισης, εν τη απουσία σημαντικών προσθήκων στην παραγωγική δυναμικότητα. Η χρηματιστηριακή θεωρεί πως η Motor Oil θα μπορέσει να επιτύχει "σημαντικές" ταμειακές ροές και να διατηρήσει το "υψηλό" μερισματικό προφίλ της.
Η χρηματιστηριακή θέτει τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 19 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil.