17:37 02/01
Bloomberg: Κέρδη 5,5% για όσους στοιχημάτισαν ότι ο Ιησούς Χριστός δεν θα... επέστρεφε στη Γη το 2025
Υψηλότερη απόδοση από εκείνη των αμερικανικών εντόκων γραμματίων.
Επιβεβαιώνει η Fitch την αξιολόγηση "Α-" για τις μακροπρόθεσμες εκδόσεις της Deutsche Telekom, αλλά και "F2" για τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις, ενώ παράλληλα την αφαιρεί από τη λίστα "Rating Watch Negative", μετά την επίτευξη της συμφωνίας μετόχων του γερμανικού ομίλου. Ωστόσο, αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης θέτει τη σύσταση "αρνητικές".
Η Fitch επισημαίνει πως το deal για τον ΟΤΕ δεν θα αυξήσει την καθαρή μόχλευση της D.T., δεδομένου ό,τι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σε διάφορα στάδια. Επίσης, ο οίκος εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα αποτελέσει "καλό" στρατηγικό εταίρο για την D.T.
Οι "αρνητικές" προοπτικές της D.T. αντανακλούν τις πιέσεις στο μερίδιο αγοράς και την τιμολογιακή πολιτική του γερμανικού ομίλου στην εγχώρια αγορά του.