Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαρ-2008 13:46

  Audiovisual: Παραμένει "outperform" η Piraeus Sec, τι αναμένει για το δ΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις εκτιμήσεις της για τα οικονομικά μεγέθη της Audiovisual παραθέτει η Piraeus Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Μαρτίου όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 5,70 ευρώ και τη σύσταση «outperform» για τον τίτλο.

   
  Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στο δ’ τρίμηνο του 2007 τα έσοδα για τον όμιλο της Audiovisual θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 16,1% διαμορφούμενα στα 32,2 εκατ. ευρώ λόγω της ανόδου του home entertainment, της ανάκαμψης στον τομέα των multiplex (Ster Cinemas) και των πωλήσεων εισιτηρίων (σε αυτό το σημείο υπενθυμίζει ότι τα έσοδα της μητρικής και των κινηματογράφων Ster χαρακτηρίζονται από έντονη εποχικότητα με τις πιο διάσημες ταινίες να «κυκλοφορούν» κατά τη διάρκεια του πρώτου και του τρίτου τριμήνου του έτους), τα ισχυρά κέρδη από τηλεοπτικές παραγωγές (η On Productions συνεισφέρει στο περίπου 17,5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και κατά περίπου 19,7% στα EBITDA του ομίλου).
   
  Σε ό,τι αφορά τα EBITDA του δ’ τριμήνου εκτιμά πως θα παραμείνουν αμετάβλητα στα 8,2 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 4,5% στα 3,6 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των «αδύναμων» περιθωρίων των Ster και των αυξημένων αποσβέσεων.
   
  Αναφερόμενη στη μετοχή της Audiovisual η Piraeus Securities σημειώνει πως έχει υποχωρήσει κατά 20% από τότε που ξεκίνησε την κάλυψή της στα μέσα Δεκεμβρίου και τώρα διαπραγματεύεται «ελκυστικά» 6,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008. «Παραμένουμε θετικοί για τη μετοχή λαμβάνοντας υπόψη την εγχώρια αγορά» επισημαίνει η χρηματιστηριακή.
   
  Η Audiοvisual θα ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη στις 28 Μαρτίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020