17:43 10/09
Χρηματιστήριο: Έπιασε "αθόρυβα" τις 2.030 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
Στον τραπεζικό κλάδο διακινήθηκε ο μισός και πλέον τζίρος. Ράλι για τη Eurobank στο +3,51%.
Στα 12,2 ευρώ, από τα 17 ευρώ πριν, μείωσε η HSBC την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Τ.Τ. σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου όπου υποβαθμίζει τη σύσταση σε "underweight" από "neutral".
Το "αδύναμο" outlook της κερδοφορίας, η όχι ξεκάθαρη νέα στρατηγική αλλά και η έλλειψη μεσοπρόθεσμων καταλυτών σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων δεν προμηνύουν θετικές ενδείξεις για τις επιδόσεις της μετοχής, εκτιμά ο οίκος. Όπως αναφέρει η πρώτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές καθώς σηματοδότησε μια ραγδαία, αλλά όχι και πειστική αλλαγή στη στρατηγική η οποία πλέον επικεντρώνεται στα περιθώρια και όχι τόσο στους όγκους και στα μερίδια αγοράς.
Η HSBC επισημαίνει ότι η επιθετική προϊοντική πολιτική επέτρεψε στο Τ.Τ. αποτελούσε την "καρδιά" της στρατηγικής της Τράπεζας μέχρι τώρα. Όπως αναφέρει ο προηγούμενος πρόεδρος στόχευε σε μερίδιο αγοράς τςη τάξης του 10% τόσο στην καταναλωτική βάση όσο και στη στεγαστική μέχρι τα τέλη του 2009. "Αν και υπήρχαν μειονεκτήματα εκτιμούν ότι η εν λόγω στρατηγική ήταν πολύ επιτυχημένη με το Τ.Τ. να κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 7% στα καταναλωτικά δάνεια και 0,9% στα στεγαστικά από το Δεκέμβριο του 2004 έως τον Ιούνιο του 2007" αναφέρει ο οίκος.
Σημειώνεται πως η HSBC προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του Τ.Τ. κατά 64% για το 2007, κατά 59% γαι το 2008 και κατά 34% για το 2009.