Τετάρτη, 28-Μαϊ-2025 19:49
Ήπιες απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές απώλειες σημείωσαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη με το κλίμα να είναι υποτονικό, εκτός από τον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας που ενισχύθηκε.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διολίσθησε κατά 0,61% στις 548,93 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έχασε 0,059% στις 8.726,01 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε κατά 0,78% χαμηλότερα στις 24.038,19 μονάδες και ο CAC 40 του Παρισιού κατέγραψε απώλειες 0,49% στις 7.788,10 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 40.127,75 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε στις 14.100,60 μονάδες με πτώση 0,98%.
Ο κλάδος της αμυντικής βιομηχανίας κινήθηκε ανοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Renk, Hensoldt και Saab, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να βλέπουν τις ανοδικές τάσεις στον συγκεκριμένο τομέα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis σημείωσε απώλειες 2,2%, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Jeep, Dodge, Fiat, Citroen όρισε τον επικεφαλής λειτουργίας της Βόρειας Αμερικής Antonio Filosa ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Η ανακοίνωση τερματίζει μήνες αβεβαιότητας σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία, καθώς παλεύει με μια σειρά από προκλήσεις, από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τους δασμούς.
Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύθηκε κατά 0,7% και οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν κέρδη 0,12%,.