Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν κέρδη ενόψει της αργίας της Μ. Παρασκευής για το Πάσχα των Καθολικών και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο το ασθενές δολάριο και η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας διατήρησαν τον χρυσό πάνω από το επίπεδο των 3.300 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ειδικότερα ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 0,8% στα 3.317,87 δολ. η ουγγιά, αν και ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στα 3.357,40 δολ. η ουγγιά. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε άνω του 2%.
Τα futures του χρυσού έχασαν 0,5% στα 3.328,40 δολ. η ουγγιά.
"Νομίζω ότι (ο χρυσός) είναι overbought και υπάρχει κάποια κατοχύρωση κερδών. Οι επενδυτές θα αγοράσουν στις μεγάλες βουτιές του χρυσού αφού το τοπίο του 2025 παραμένει πολύ αβέβαιο", δήλωσε ο αναλυτής της Marex, Edward Meir.
Ο δείκτης του δολαρίου ανέκαμψε σήμερα, αλλά σε εβδομαδιαία βάση κινήθηκε πτωτικά.
"Παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία του χρυσού. Βραχυπρόθεσμες διορθώσεις θα υπάρχουν, καθώς οι traders κατοχυρώνουν κέρδη", σχολίασε η συμβουλευτική εταιρεία Metals Focus.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,9% στα 32,44 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα παρέμεινε αμετάβλητη στα 967,08 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,5% στα 956,92 δολάρια.