Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 02-Απρ-2025 12:42

    Στο 2,03% έπεσε η απόδοση των εντόκων τριμήνου - Υπερκάλυψη κατά 1,9 φορές

    ΟΔΔΗΧ: Νέα δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 6 Οκτωβρίου
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων (τριμήνου) ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, διενέργησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,03% υποχωρώντας αισθητά από το 2,37% της περασμένης αντίστοιχης έκδοσης (29 Ιανουαρίου).

    Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 957 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,91 φορές.

    Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 4 Απριλίου 2025.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ