Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 26-Μαρ-2025 21:36

    Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το ευρώ εν αναμονή των ανακοινώσεων Τραμπ

    Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το ευρώ εν αναμονή των ανακοινώσεων Τραμπ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ και κέρδισε έναντι του γεν την Τετάρτη, καθώς οι traders ανέμεναν τις ανακοινώσεις από το Οβάλ Γραφείο σχετικά με τους δασμούς που σκέφτεται να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στα αυτοκίνητα.

    Οι αγορές ανησυχούν ότι οι δασμοί θα πλήξουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ και ενδεχομένως θα αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό, αλλά εξετάζουν επίσης αν οι δασμοί θα είναι λιγότερο σκληροί από ό,τι φοβούνται.

    "Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι πρόκειται να γίνει με τους δασμούς", δήλωσε ο Steve Englander της Standard Chartered Bank.

    Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα περιγράψει λεπτομερώς τους δασμούς για τα αυτοκίνητα τις επόμενες ημέρες, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να έρθουν πριν από την προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου εφαρμογή σαρωτικών αμοιβαίων δασμών που θα στόχευαν άλλα έθνη. Δημοσίευμα του  Bloomberg σήμερα ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

    Ο πρόεδρος έχει πει ότι οι δασμοί θα βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης στον εγχώριο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα αναγκάσουν τις εταιρείες να μεταφέρουν περισσότερη παραγωγή στις ΗΠΑ.

    Το ευρώ διολίσθησε απότομα πριν από την ανακοίνωση των δασμών, υποχωρώντας κατά 0,32% στα 1,075 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 5 Μαρτίου.

    Ο επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρος Σέφτσοβιτς συναντήθηκε με τους κορυφαίους εμπορικούς αξιωματούχους του Τραμπ την Τρίτη για να προσπαθήσει να αποφύγει την επιβολή αμερικανικών δασμών σε προϊόντα της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν σαφές.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ