Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 31-Ιαν-2025 09:11

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με φόντο τα κέρδη των Big Tech

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με φόντο τα κέρδη των Big Tech
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας την Παρασκευή μετά την άνοδο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα κέρδη των Big Tech.

    Ο ιαπωνικός δείκτης  Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 39.572,49 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix κινείται ανοδικά κατά 0,21%.

    Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,14% στις 20.225,11 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai καταγράφει απώλειες 0,06% στις 3.250,60 μονάδες.

    Ο Kospi υποχώρησε κατά 1,14%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 0,36%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 8.532,30 μονάδες και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό.

    Στην Ινδία, ο Nifty 50 κερδίζει 0,71%, με φόντο τον προϋπολογισμό της χώρας το Σάββατο.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Τόκιο, με εξαίρεση τα νωπά τρόφιμα, αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα. Η τελευταία μέτρηση είναι σύμφωνη με τις εκτιμήσεις του Reuters.

    Το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο μειώθηκε στο 2,4% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

    Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο σημείωσαν άνοδο 3,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 0,3%, σε μηνιαία βάση, από την πτώση 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

    Ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας αυξήθηκε κατά 3,7% μέσα στο έτος έως το τρίμηνο του Δεκεμβρίου 2024, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ