Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 06-Νοε-2007 10:27

    Τιτάν: Στα 36,60 ευρώ "κόβει" την τιμή η Eurobank Sec

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μειώνει στα 36,60 ευρώ, από τα 43,46 ευρώ πριν, η Eurobank Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση "market perform".


    "Διατηρούμε τη μακροπρόθεσμη θετική μας άποψη για τις προοπτικές της Τιτάν, στο πλαίσιο της αυξημένης διαφοροποίησης, της ισχυρής διοικητικής ομάδας, αλλά και της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης. Ωστόσο, το αρνητικό μεσοπρόθεσμο outlook στις ΗΠΑ, οι καθυστερήσεις στην εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την περίπτωση του Lake Belt είναι παράγοντες που ΄βαρύνουν΄ τη μετοχή. Με βάση τη μέθοδο των ταμειακών προεξοφλητικών ροών (DCF) προκύπτει δίκαιη-τιμή 30,60 ευρώ, κατά 15% υψηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα. Διατηρούμε τη σύσταση ΄market perform΄ για τον τίτλο καθώς εκτιμούμε ότι το τρέχον αρνητικό outlook θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της μετοχής" αναφέρει η χρηματιστηριακή.


    Αναφερόμενη στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία αναφέρει ότι οι δραστηριότητες των ΗΠΑ "βάρυναν" τα μεγέθη. Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε στο γ’ τρίμηνο του έτους κατά 8,7% στα 386 εκατ. ευρώ (οι συγκλίνουσες τον τοποθετούσαν στα 408 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να παρουσιάζουν κάμψη 21% στα 120 εκατ. ευρώ (έναντι 147 εκατ. ευρώ των μέσων προβλέψεων της αγοράς) και με κέρδη μετά από φόρους στα 69 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 26%). Τα αποτελέσματα ήταν "αδύναμα" κυρίως λόγω της κρίσης της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, την υποχώρηση του δολαρίου και των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ