Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 26-Σεπ-2024 09:08

    Συνεχίζουν το ράλι οι ασιατικές αγορές

    Deutsche Bank: Έρχεται ισχυρό Santa Claus ράλι διαρκείας στις αγορές
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με ισχυρά κέρδη κινούνται την Πέμπτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, με οδηγό το νέο άλμα των κινεζικών δεικτών στον απόηχο των μέτρων τόνωσης που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα για την κινεζική οικονομία. 

    Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σκαρφαλώνει 2,4% στις 38.779,92 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix κερδίζει 2,1%. 

    Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 2,8% σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο. 

    Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai ενισχύεται σε ποσοστό 1,9%, ενώ ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει ράλι 2,9% παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. 

    Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα μεσοπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού στις τράπεζες την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ενός επιθετικού πακέτου τόνωσης της οικονομίας που περιλαμβάνει βήματα για την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς και της αγοράς των ακινήτων.

    Στο μεταξύ, το Bloomberg μετέδωσε σήμερα ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να διοχετεύσει κεφάλαια έως και 1 τρισ. γουάν στις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες για να ενισχύσει την ικανότητα τους να στηρίξουν την οικονομία. 

    Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται 2,4%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κερδίζει 1%. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ