Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 12-Οκτ-2007 15:00

    Frigoglass: Αύξηση τιμής-στόχου στα €24,5 από Piraeus Sec

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στην αύξηση της τιμής-στόχου στα 24,5 ευρώ από 21,10 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή της Frigoglass προχώρησε η Piraeus Securities. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "neutral", όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 12/10 με τίτλο "Ολοκληρώθηκε στην ώρα του το εργοστάσιο στην Κίνα". Σημειώνεται πως η Piraeus Sec εκτιμά πως στη νέα τιμή-στόχο ενσωματώνεται μέρος της "θετικής" επίδρασης από τις εξελίξεις στην Κίνα. 

    Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αγορά της Κίνας παρέχει "ευρύ φάσμα ευκαιριών ανάπτυξης" για την Frigoglass, λόγω της "σχετικά χαμηλής" κατά κεφαλήν κατανάλωσης ροφημάτων, αλλά και την περιορισμένη διείσδυση των πωλητών μηχανημάτων ψύξης (ΙCM).

    Η Piraeus Sec δηλώνει "πεπεισμένη" πως η Frigoglass μπορεί να αποκτήσει "σημαντικό" μερίδιο της αγοράς στην εν λόγω περιοχή, χάρη στη "μοναδικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της". Συγχρόνως, στην έκθεση υπογραμμίζεται πως η Κίνα είναι μία χώρα με "υψηλές προοπτικές" για την Frigoglass, με άξονα την αυξανόμενη ζήτηση για μπύρες και ανθρακούχα αναψυκτικά. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο εντεινόμενος ανταγωνισμός σε τέτοιου είδους αγορές θα οδηγήσει τις ζυθοποιίες και της εταιρείες ροφημάτων στο να ενσωματώσουν τις ICM στη στρατηγική marketing που εφαρμόζουν.

    Η Piraeus Sec αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης για το 2008 στο 1,5% από 1% λόγω της βελτιωμένης "ορατότητας" για την αγορά της Κίνας. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το εργοστάσιο ολοκληρώθηκε εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίζοντας, καθώς και του προϋπολογισμού. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ