Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 10-Οκτ-2023 10:36

    Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές παρά την "έκρηξη" στη Μέση Ανατολή

    Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές παρά την "έκρηξη" στη Μέση Ανατολή
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με ισχυρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς που μέχρι τώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. 

    Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές σε απάντηση της αιφνιδιαστικής επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

    Οι Ισραηλινοί υπουργοί διέταξαν μια "πλήρη πολιορκία" της ήδη αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας τις προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και ηλεκτρισμό στους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους της.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,45% στις 450,23 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος. 

    Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,63% στις 15.374 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC κερδίζει 1,41% στις 7.120 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 1,46% στις 7.601 μονάδες.

    Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ιταλικός MIB κερδίζει 1,47% στις 28.138 μονάδες. 

    Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης 2,2% το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν κατά 7,4%, καθώς οι πωλήσεις μη τροφίμων μειώθηκαν κατά 1,2%.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ