Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 25-Σεπ-2023 17:56

    Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά την JP Morgan

    Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά την JP Morgan
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πιέσεις στις τιμές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και άνοδος των αποδόσεων τους καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της JP Morgan που γνωστοποίησε ότι "κλείνει τις θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα".

    Παρά την πρόσφατη αναβάθμιση της οικονομίας από την DBRS και την Μοοdy's, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει στους πελάτες της "Ρευστοποιήστε τα κέρδη σας από το trade των long θέσεων στα ελληνικά ομόλογα έναντι των 10ετών ιταλικών ομολόγων".

    Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα όπως αναφέρει, συνεχίζει να διατηρεί μια εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι τα ελληνικά spreads θα μειωθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 135 μ.β. τον Δεκέμβριο του 2023 από περίπου 144 μ.β. σήμερα, και θα μειωθούν στις 130 μ.β. έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

    Σε αυτό το κλίμα, στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 105 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 31 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

    Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,22% από 4,17% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 2,79% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 1,43 %.

    Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,060 δολ. από το επίπεδο των 1,0617 δολ. που άνοιξε η αγορά.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ