Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 15-Σεπ-2023 21:23

    Οριακά κέρδη για το χρυσό αυτή την εβδομάδα

    Σε χαμηλό από τα μέσα Μαρτίου ο χρυσός
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μικρά κέρδη κατέγραψε στις σημερινές συναλλαγές ο χρυσός σε μια εβδομάδα που το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με κέρδη βρίσκοντας υποστήριξη από την υποχώρηση του δολαρίου. 

    Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θεωρήθηκαν από τους αναλυτές ότι δεν προκαλούν ανησυχία για να αναγκάσουν την Fed να προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις στα βασικά επιτόκια.

    Ο χρυσός "εξακολουθεί να είναι σε θέση να διαπραγματεύεται πάνω από 1.900 δολάρια παρά τη συνέχιση των αυξήσεων της κεντρικής τράπεζας και την προσδοκία ότι τα επιτόκια αυτά θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 13,40 δολάρια ή 0,7% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.946 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός κέρδισε 0,2%. 

    Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 18,40 δολάρια ή 2% στα 929,50 δολάρια ανά ουγγιά με τα εβδομαδιαία κέρδη να φτάνουν το 3,9%. Τα εβδομαδιαία κέρδη του παλλαδίου έφτασαν το 5,1%. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ