Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 05-Οκτ-2007 11:26

    Δελτίο Τύπου Διοικητικού Συμβουλίου Χ.Α.

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

    •των 8.187.182 νέων (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ" που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εισηγμένων εταιρειών "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε." και "ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε", με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: -κάθε μέτοχος της εταιρίας "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε." (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας €5,30, με 0,395397494846208 νέα κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας €2,55, -κάθε μέτοχος της εταιρίας "ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε" (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας €0,34, με 0,188807479289401 νέα κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας €2,55.

    Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ" θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν, με νέα ονομαστική αξία €2,55 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 8η Οκτωβρίου 2007.

    •των 8.960.000 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρείας "ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2007.


    Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε." λόγω ακύρωσης 86.118 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, καθώς και για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €0,78 σε €0,80. Ως ημερομηνία πραγματοποίησης των ανωτέρω εταιρικών μεταβολών ορίσθηκε η 11η Οκτωβρίου 2007.


    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε τις αιτήσεις των: "ALPHA BANK Α.Ε.", "GRANT THORNTON A.E", "MERIT A.X.E.Π.Ε.Υ.", "ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ Α.X.Ε.Π.Ε.Υ.", "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ" και "ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ" για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

    Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο το ΧΑ, ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας "FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ" από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ "MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ." και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ