Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 09:57

  Το ρούβλι υποχώρησε στο πιο αδύναμο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τα τέλη Απριλίου

  162842996 12/22
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ρωσικό ρούβλι διολίσθησε την Πέμπτη στο πιο αδύναμο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τα τέλη Απριλίου, λόγω της ζήτησης της αγοράς για συνάλλαγμα και των χαμηλότερων εξαγωγικών εσόδων της Ρωσίας.

  Το ρούβλι υποχωρεί κατά 1% έναντι του δολαρίου στα 73,03, αφού έφτασε στο χαμηλότερο σημείο του από τις 27 Απριλίου 2022 στα 73,3850 νωρίτερα στη συνεδρίαση.

  Χάνει επίσης 1,1% και κινείταιστα 78,26 έναντι του ευρώ και χάνει 1% έναντι του γουάν στα 10,78.

  Η Ρωσία πουλάει πλέον συνάλλαγμα αξίας 8,9 δισ.  ρουβλίων (121,83 εκατ. δολάρια) ημερησίως, αντισταθμίζοντας τα χαμηλότερα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

  Η πτώση των ενεργειακών εσόδων και η εκτίναξη των δαπανών ώθησαν τον προϋπολογισμό της Ρωσίας σε έλλειμμα περίπου 25 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, καθώς οι κυρώσεις και το κόστος της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία επιβάρυναν την οικονομία.

  Στο επίκεντρο την Πέμπτη βρέθηκαν επίσης τα επιτόκια, με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο 7,5% την Παρασκευή στην πρώτη συνεδρίαση για τον καθορισμό των επιτοκίων του έτους. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η τράπεζα θα εκφράσει μια πιο "γερακίσια" άποψη και θα δώσει σήμα ότι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων είναι στα χαρτιά, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον επίσημο στόχο της Ρωσίας για 4%.

  Οι ρωσικές μετοχές έχουν σημειώσει ασταθείς συναλλαγές αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι έναν εφάπαξ έκτακτο φόρο σε επιχειρήσεις που έχουν καταγράψει "υπερκέρδη". Ο φόρος θα μπορούσε να συγκεντρώσει 200 έως 250 δισ. ρούβλια (2,8 έως 3,5 δισ. δολάρια) για την κάλυψη του διευρυνόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ