Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Ιαν-2023 21:01

  Οριακή άνοδος για το χρυσό με το βλέμμα στο δολάριο

  Οριακή άνοδος για το χρυσό με το βλέμμα στο δολάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:55

  Η αποδυνάμωση του δολαρίου στις απογευματινές συναλλαγές έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης στο χρυσό, που διέγραψε τις απώλειες που ολοκλήρωσε τελικά σε θετικό έδαφος αν και με οριακά κέρδη.

  Ειδικότερα, ο πλέον ενεργό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.928,6 δολάρια η ουγγιά με ανεπαίσθητη άνοδο 40 σεντς ή μόλις 0,02%, με την οποία όμως κατάγραψε ακόμα ένα νέο υψηλό από τον Απρίλιο του 2022.

  "Προς το παρόν, ο χρυσός φαίνεται ότι μπορεί να ξεφύγει από τους όποιους καθοδικούς παράγοντες, όπως ο κίνδυνος της ύφεσης που έχει εξασθενίσει λίγο και ο πιο αισιόδοξος τόνος στα χρηματιστήρια μετοχών, χτίζοντας επαρκή υποστήριξη για να διατηρηθεί κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο", εκτιμά ο Rupert Rowling της Kinesis Money.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, "πολλά από αυτά οφείλονται στην αντίληψη του τι θα κάνει η Fed, επομένως εάν η Fed δεν... συμμορφωθεί με τις προσδοκίες, τότε η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να υποστεί ένα απότομο σοκ".

  Επί του παρόντος η αγορά προεξοφλεί ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακόψει ρυθμός στις αυξήσεις των επιτοκίων της, τιμολογώντας σχεδόν ως δεδομένη μία μικρή αύξηση της τάξεως των 25 μονάδων βάσης (0,25%) στην επόμενη συνεδρίασή της.

  Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, το ευρώ έπιασε σήμερα υψηλό σχεδόν 9 μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς - αντίθετα με την Fed - η ΕΚΤ κινείται για δύο διαδοχικές αυξήσεις 50 μ.β. (0,5%) στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της.

  Άλλωστε, η πρωινή ανοδική κίνηση τόσο του δολαρίου όσο και των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων είχε ασκήσει πιέσεις στις τιμές του χρυσού, αλλά η αλλαγή κλίματος στις απογευματινές συναλλαγές έδωσε τον απαραίτητο χώρο στο πολύτιμο μέταλλο για να διαγράψει τις απώλειες.

  Μεγάλες απώλειες σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 38 cents ή 1,6% και να κλείνει στα $23,554 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη 0,1% στα 4,2565 δολ. η λίβρα. 

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου σκαρφάλωσε 8,50 δολ. ή 0,8% στα 1.056,30 δολ. ανά ουγγιά. ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έχασε 21,80 δολ. ή 1,3% στα 1.701,40 δολ. ανά ουγγιά. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ